Sok ilyen kérdés lesz, hogy mi meddig oké, mert sajnos nagyon parázok a nem előttem felbontott és megfőzött dolgoktól. Ez van, inkább kérdezek.
Szóval
Meddig áll el a megkezdett vaj?
...vagy a kockamargarin? A csomagoláson feltüntetett időpontig? (mert ugye az csak egy papír, semmiféle extra eljárás nincs vele)? Vagy hamarabb már rossz? Vagy tovább is jó? És mennyi az a tovább? És változnak az ételek, amiket lehet vele csinálni? És ha műanyag dobozban tartom (hogy a lakótársam füstölt szalonnájának ne vegye át a szagát teljesen), akkor ugyanez megvan?
Hülye kérdés, mégis kínoz.
Ja igen, és hányszor játszhatom el a kiolvaszt-újrabehűt-procedúrát? Minden reggel, amíg el nem fogy? Vagy azért mértékkel?
Update: Ameddig nem penészes.
A kép a google-től szeretettel "boter" keresőszóra : http://www.liff.nl/images/boter.jpg