HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2011.01.29. 08:28 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 76. - Máfin?

Úgy elb*sztam a muffint, ahogy kell. Lekvárt akartam a közepébe,erre körbenőtte az aljára tett lekvárt a tészta, kifolyt, rásült, kiröhögtük.

Hogyan töltöm meg lekvárral a sütit?

Van még olyan töltőanyag, ami megállítja a tészta növekedését? De most tényleg, hogy lehet, hogy a bolti muffinban ott van a cucc? 

Serj Tankian: Lie lie lie (a gitáros megjegyzése: az összes serj-szám akkordmenete: am G F E csalódás.)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr822622397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolis Gurman 2011.01.29. 14:06:31

A boltit fecskendőszerű izékkel töltik meg krémmel, ha megnézed, még a lyukat is megtalálhatod a tetején, hacsak nincs lemázazva. de félbevágva is látszik a "bemenet". Ugyanúgy, ahogy a bolti fánkot. Van pék rokonom, onnan tudom, ő is így csinálja.

Kolis Gurman 2011.01.29. 14:07:52

ja, természetesen sülés után, készen töltik meg őket:)

kicsu · http://gergomegkicsu.blogspot.hu/ 2011.01.29. 23:15:20

Kiskoromban anyukám a hitlerszalonna nevű cuccot használta sütés előtt behelyezhető lekváros tölteléknek. (Tényleg, van annak rendes neve? Lehet még kapni egyáltalán? Ovis koromban mindig volt a boltban, kizárólag hidegen, kockázva voltam hajlandó megenni.) Persze nem mafinba...

gasztrogyerek 2011.01.29. 23:32:22

@kicsu: szerintem a bolti neve a vegyes gyümölcsíz. nekem arról az általános iskolás uzsonna jut eszembe. (húsz centis, két centi vastag fehérkenyér, rajta egy 2x3-as gyümölcsíz)

Misenyka 2011.03.03. 12:23:41

A lekvárral töltött muffint úgy szoktam csinálni, hogy a forma aljára egy kevés tészta, rá egy teáskanál szilárdabb fajta lekvár, rá a többi tészta, sütőbe be, szevasz.
Amikor elkészül, van a közepén egy üreg, ami félig van lekvárral, barátok állítása szerint faca.
süti beállítások módosítása