HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2011.04.17. 09:57 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 78. - Gumis májat?

Címkék: máj

No, több májat kell ennem. A recept azt írja, hogy nem kell sózni, mert kemény lesz. Oké. A másik recept azt írta, hogy nem kell sózni és csak 2 percig kell sütni, mert megkeményedik. A harmadik azt írta, hogy hirtelen átsüt, majd kevés vízzel párol. Eddig ezekkel a módszerekkel kétszer sikerült cipőtalpat főzni.

Hogy kell sütni a májat?

Főleg ragunak. De az is jöhet, hogy mennyi ideig kell rántani.

Kösz.

Zene: Lovasi András: Mire megtanultam

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr312832928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsu · http://gergomegkicsu.blogspot.hu/ 2011.04.20. 21:43:09

Csak nem vérszegény vagy?
Sózni ne sózd, csak ha már megsült. Egyébként kockázd, olajon pirítsd, aztán még, aztán még. Ha kettényiszálod és azt látod, hogy megsült, akkor már jó. Ennél nagyobb hókuszpókusz nem kell hozzá, de ha élvezni is akarod, nem csak enni, akkor írj és küldök egy receptet :)

jou 2011.06.30. 23:37:27

Mája válogatja, a csirkemájat pl tényleg hirtelen kell pirítani, vajpuha lesz, a sertésmájat pedig... hát annak nem tudom a trükkjét, nekem is cipőtalp. Majd utánaolvasok, mert mostmár engem is érdekel. Sózni utólag!

plussbirka 2011.08.25. 12:42:03

anyam sozta. de o arra eskudott, hogy jo elore kell, tehat kb. egy oraval elotte. es csak rovid ideig sutni utana, epp rozsaszinre. eletemben nem ettem olyan puha resztelt majat, mint amilyet o csinalt.

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2011.08.25. 23:31:33

a fokhagymás máj egyik kedvenc receptem. Csirkemájból szoktam készíteni. Nem épp diétás étel, de annál finomabb :D
egyik kedvencem...
www.agyragobogar.com/archives/2011/08/25/Fokhagymas_maj/
süti beállítások módosítása