HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.04.28. 21:36 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 59. - Mais bitte?

Ha már ennyire a főzögetésbe kérdeztem, tessék, az egyszerűnek tűnő túlbonyolított feladat:

Hogyan főzök kukoricát?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem a konzervet, azt én is ismerem. Csuhéval együtt? Mit kell róla levágni? A szőrt vagy azt se? Vagy ha már kiesett a csuhéból, akkor pakoljak a főzővízbe még levelet? Kell-e bele só? Leveskocka? És a forrásban levő vízbe rakjam, vagy lassan forraljam? És meddig? És milyen színű, ha kész van? És benne hagyjam a vízben, vagy szedjam ki? (mert ha nem szedem, addig ázik, míg piros nem lesz?)

 

Kukorica János innen: http://media.port-network.com/picture/instance_1/11400_1.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr971960510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidak 2010.04.29. 09:23:17

leszeded a csuhét, meg némi szőrt, és sós forrásban levő vízbe bele, nálam kb ennyi a recept.

Zserbózombi 2010.04.29. 09:31:30

Én is úgy készítem, mint Dulmina, csak a kukoricasorok közé is teszek héjat és a kukoricabajuszt is belefőzöm.

A lé így vízhajtóteának is fogyasztható lenne, mert a kukoricabajusz a vízhajtó és az elhízás elleni gyógyteák összetevője. :o) Néha iszok is egy-egy pohár főzőlevet.
süti beállítások módosítása