HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.04.18. 10:29 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 55. - Egy kis babot?

 Modoros finomkodás nélküli kérdés:

Mit csinálok a babbal, hogy ne fingasson?

Sokáig áztatom? Többször felforralom? És ha konzervbab? És színenként különböző?

Kösz.

 

 

 

 

 

 

 

Bab, lencse innen: http://static.open.salon.com/files/beans1222748285.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr231931044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zserbózombi 2010.04.18. 19:37:47

Az ajánlott trükkök:

- Minimum 12 órás áztatás. A szemben található csírázást segítő enzimek ekkor maguktól lebontják a szelekért felelős triszacharidokat (legalább van tudományos magyarázata, ha már nem használ).
- Tegyünk szódabikarbónát az áztatóvízbe.
- Tegyünk szódabikarbónát a főzővízbe.
- Forraljuk fel a babot, majd szűrjük le és folytassuk a főzést tiszta vízben (újra kell forralni).
- Főzzük fedő nélkül.

Saját tapasztalataim szerint azonban még ezek kombinációja is hatástalan, bár az áztatás kétségtelenül csökkenti a "hatóidőt". ;o)

Egyszer viszont egy belvárosi zsinagóga alatt ettem olyan sóletet, ami teljesen hatástalan volt, ami a későbbi vegyifegyverré válást illeti. Csak nem kérdeztem meg, hogy mi a fenét csináltak vele, mert nem számítottam rá előre.

Mackaj 2010.04.27. 08:46:22

A megoldás neve: mungóbab. Kicsi és zöld, bio és indiai boltokban lehet leginkább kapni, viszont finom, gyorsan megfő és nincs tőle utórengés...
süti beállítások módosítása