HTML

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.03.23. 16:03 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 51. - Egy kis híg pörköltet?

Címkék: praktika

Mai dilemma:

Mit csinálok, ha túl híg az étel?



De nem ám csak úgy, mert a belekeverek kis kocka hideg vajat, az ételsűrítőt meg a kis kanál liszt módszerét ismerem. Szóval ha pörkölt (amikor ugye a szaft a fő élvezeti érték), vagy paprikáskrumpli vagy a lecsó. Vagy ilyesmi.

Kösz.

A kép kivételesen száz százalék saját. Nem most volt, nem a bográcsban sűrítésre várok választ. És persze ami a képen van, nem is lett híg, ugye :)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr501890146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsu · http://foldoninnen.blog.hu/ 2010.03.23. 20:23:49

hát, pörköltet még nem főztem, de az nálunk otthon mindig híg :) a paprikáskrumpliba én még több krumplit tennék, a lecsóba meg rizst.

beckzsu · http://beck.blog.hu 2010.03.23. 20:29:00

Én pont ezekbe semmiképpen nem raknék semmiféle ételsűrítőt, sem lisztet, sem keményítőt. Pedig mindegyiket sűrűn szeretjük. Olyan már volt, hogy ha híg akart volna lenni, lemertem a levéből, és külön forraltam - hogy a hús ne főjön szét - aztán visszaraktam. Vagy nem teszem vissza, akkor másra, pl. levesre is el lehet használni.

Ismeretlen_134546 2010.03.23. 20:55:55

hát pont azért kérdezem, mert hogy ezek nem játszanak :)

Dulmina · http://dulmina.blogspot.com/ 2010.03.26. 09:42:55

Én a megelőzésre szoktam menni, és a készítés során inkább több részletben adom hozzá a folyadékot, ha szükséges, figyelembe véve azt is, hogy bizonyos alapanyagok engednek több-kevesebb levet. Így az íze is koncentráltabb, és a leve se lesz hosszú a végére.

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2010.06.22. 20:45:25

Pörköltbe darabolj bele egy hámozott almát is (a hagyma után mehet). Vagy menjen bele még több hagyma.
Utólag meg: vedd ki a húst és forrald a levet, amíg jó nem lesz. Aztán pakold vissza.
süti beállítások módosítása