Jó 3 hete volt, de tanácstalanul állunk a kérdés fölött: akartunk forralt bort, aztán felforrt és egy-egy bögrétől kikészültünk - konyak lett belőle. Arra gyanakszunk, hogy kevés volt a víz. Vagy sok a cukor. Vagy a bor.
Hogyan készül a tuti forralt bor?
Amiben még alkohol is van, jó? Bármilyen recept érdekel és az esetleges hibákra is ki lehetne térni. (kevés víz - konyak. sok víz - tea. sok cukor - hányás. ilyenek.)
És van különbség a fehér és vörös elkészítése között?
Voltam egyszer egy kocsmában, ahol beleöntötték a kannásbort a vízforralóba, szórtak rá a zacsiból mézeskalácsfűszert és eladták hatszázért. Nem volt olyan rossz.
Fűszereket innen: http://www.bestebioweine.de/cms/wp-content/uploads/essen/081205_gluehwein.jpg