Oké, lehet, nem kéne megkérdezni. Sok receptben van, hogy [kész, sózom, borsozom]. Vagy ami mégrosszabb a [jól megsózom].Főleg mert olyan háztartásokban fordulok meg, ahol a só kiemelt szerepet kap, egyszer úgy elsóztuk a citromos halat, hogy megkóstolni is alig tudtuk. Meg a csirkét. Meg a cukkinit. Meg mindent.
Tehát
Mennyi só kell az ételbe?
Mondjuk 1 liter levesbe? Vagy fél kiló sülthúshoz? Vagy 1 csomag párolt zöldséghez? Vagy 1 db cukkinihez? Vagy a pogácsába?
Bármilyen ötletet elfogadok bármilyen étellel, ez egy olyan kérdés, ami hülyének tűnik, de mégis fontos. Főként arányokat várok.
Az a megoldás pedig abszolút nem játszik, hogy utána is meg lehet sózni.
Segítsetek!
Salzstreuer innen : http://www.55plus-magazin.net/uploads/medium/salz-streuer.jpg