HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.05.29. 08:14 gasztrogyerek

Request 11. - Tejszínt?

 Lehet, valahol elvi kérdés, hogy melyiket, itt a gyakorlati oldalára vagyok kíváncsi.

Mi a különbség az állati és a növényi eredetű tejszín között?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(nem arra vagyok kíváncsi, miből van.) Főzéskor ugyanúgy viselkednek? Vagy valamelyik különleges bánásmódot igényel? Vagy tényleg csak flanc?

Kösz, Gilingala.

Fura zene vicces címmel: http://www.musicline.de/cover/J%25fcrgens,Udo_Aber+Bitte+Mit+Sahne-Seine+Grossen+Erfolge_743212155327.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr632039614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zserbózombi 2010.05.30. 11:01:39

Az első és legalapvetőbb különbség, hogy a növényi eredetű NEM tejszín. Mivel nem a tej színéből készül, hanem növényi zsiradékból, vagy rövidebb nevén étolajból. Az ízéből a hozzáadott aromák ellenére is hiányzik az igazi tejszín íze. Persze lehet ugyanúgy hívni.

Akkor miért jó? Mert az igazi tejszínnel ellentétben, ami hajlamos összeesni és túlverés miatt íróvá és vajjá alakulni, a növényi tejszín nem esik össze, stabilabb habot képez. Azonkívül túlverni is nehezebb.

Én a tejszín minden formáját utálom, de ha vendégek jönnek hajlamos vagyok az eper mellé igazi tejszínből itthon vert habot adni.

Ezt a kérdést az íz szempontjából amúgy is lehetetlen megválaszolni, azt javaslom, hogy próbáld ki mindkettőt és döntsd el magad, hogy a kényelem megéri-e az ízveszteséget, illetve, hogy az ízveszteség szerinted létezik-e.

Én se hittem el, hogy a házilag kotyvasztott majonéz finomabb, amíg nem kóstoltam.
süti beállítások módosítása