HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.05.02. 18:05 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 60. - Fűszerkertet?

Nem hittem, hogy eljön ez is, vettem egy cserép snidlinget. De hogyan tovább, az a dilemma.

Mit csinálok a fűszerkerttel?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az addig világos, hogy az ablakba rakom. Mennyit kell öntözni? (kell egyáltalán?) És meg kell mosni a levágott részt? (A snidlinget, bazsalikomot gondolom, igen.) És mit érdemes tartani? (és mondjuk a rozmaringot, tárkonyt, mentát meg kell mosni?)

A képen a fűszerkert jelenlegi állapota van. Igen, szigetelőszalag.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr71969095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phzs 2010.05.08. 10:02:54

A szigetelő szalag meg nyilván apuskádtól van...

gasztrogyerek 2010.05.08. 10:03:49

de milyen szép, nem? illik a kaotikus stílusba.

Dulmina 2010.05.10. 21:26:30

A fűszernövényeket a szobanövényekhez hasonlóan kell gondozni, és természetesen ezek között is vannak fajtánkénti eltérések az igényeket illetően. Ha nagyon pici cserépben van a vásárolt növény, akkor érdemes egy átültetéssel indítani, különben sajnos nagyon hamar kipusztulhat.

Mosás: Ahogy jónak látod. A bent tartott növény nyilván védettebb a piszoktól, meg nem fogdossa akárki, szerintem nem főbenjáró bűn nem megmosni. De azzal sem teszel semmi rosszat, ha folyó hideg vízzel leöblíted, majd lerázod róla a nedvességet.

Mit érdemes tartani:
- amiket friss híján szárított formában rendszeresen szoktál használni, azokat érdemes megpróbálni termeszteni
- ha van olyan kinézett recepted, amihez kifejezetten friss zöldfűszer kell, akkor érdemes lehet így "végteleníteni" és nem vágottan venni
- amelyiket valamiért nagyon kedveled és szívesen használod mindenféle ételbe vagy díszítésnek
süti beállítások módosítása