HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.01.15. 11:38 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 42. - Barátságos hagymát?

Címkék: praktika hagyma

A nyers hagyma (semmilyen színű, semmilyen fajtájú) nem játszik semmilyen kajában, mert nagyon durván fáj tőle a gyomrom. Úgyhogy sajna görögsaláta, szimplás-zsíroskenyér, körözött szóba se jöhet, pedig íz és élmény szempontjából fontos dolgok ezek. És ezzel nem vagyok egyedül, hátha más is idetalál.
Valahol olvastam, hogy valami előkészítéssel nem olyan durva a nyers hagyma (sózni kell talán? állni hagyni? nem emlékszem.)

Hogyan tompítom a hagymát?


Értitek, hogy ne fájjon.

Köszi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pszichohagyma innen: http://www.foodvalley.nl/Afbeeldingen/Rechts/uien.jpg

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr431890131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_30290 2010.01.15. 12:26:52

Só + citromlé, áll 30 percet. Ki van próbálva. Pusssz.

lúdanyó · http://ludanyo.blogspot.com 2010.01.15. 13:52:38

Úgy, ahogy Anyád mondja :)

Ismeretlen_134546 2010.01.15. 14:32:10

vind ik ook :)

piszke · http://www.piszke.blogspot.com 2010.01.15. 18:47:25

Leforrázni enyhén ecetes (vagy citromleves) vízzel, amennyi épp ellepi, és hűlni hagyni benne. Lásd krumplisatáta.

félértelmiségi · http://szanalmas.blogspot.com 2010.01.24. 19:41:02

Szia, nekem is iszonyúan megkészül a gyomrom a nyers hagymától , és az a tapasztalatom, h sajnos nagymennyiségben még a főzött/sült hagymától is. Nekem az vált be, hogy vacsorára nyersen soha, főzve max minimálisat:(

Ismeretlen_67331 2010.02.10. 11:59:45

egyébként, ha már ettél hagymát, akkor utána egy kanál cukor is enyhíti a dolgot..
süti beállítások módosítása