HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.11.05. 18:53 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 28. - Mi legyen a spájzban?

Címkék: kezdő alap

A hétvégi bevásárlás az idegeimre megy, ezért mindig hét elején csinálom, ami azért nem jó, mert szombat este jövök rá, hogy nincs miből főznöm. Ezt kiküszöbölendő itt a kérdés:

Milyen alapvető dolgok legyenek a spájzban?


...(amiből akár egy ebéd is kijön)? Só, cukor, liszt, olaj az megvan. És még?

Komplett spájz-javaslatoknak örülnék a legjobban, van sok hely a kommentnek, írjatok!
Hűtőt, mélyhűtőt írni nem ér, azokról lesz külön kérdés. Szóval konzerv meg tészta meg ilyenekre gondolok.

Az individuális faktorra való utalást kérem mellőzni, tudom, hogy amit szeretek, mindig lesz a spájzban. (csoki, olajbogyó, fokhagyma)

Segítsetek!

Egy amerikai étterem logója innen, Speisekammer keresőszóra : http://lh3.ggpht.com/wdimaano/R5Ug4QOoMLI/AAAAAAAACjY/MpKmjl91Oqg/s400/Speisekammer58.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr821890102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dortimcsi 2009.11.05. 20:15:46

Szerintem ebben a posztban ott vannak az alapvető dolgok: http://charmed.animehq.hu/blog/2008/06/07/szinre-lep-a-kamrapolc/

Dulmina · http://dulmina.blogspot.com/ 2009.11.05. 20:19:58

Az én reform-vega kamrámban ez van: http://dulmina.blogspot.com/2009/03/kamrapolc.html Egyébként meg érdemes összegyűjteni néhány olyan általad kedvelt ételt, ami egytől egyig jól tárolható hozzávalókból van, és azokból mindig legyen raktáron. Így ha nem volt alkalmad bevásárolni, akkor se maradsz éhen. Nálam ilyen például a száraztészta zöldséges szósszal, a paradicsomos fűszeres rizs, a vörös lencse bulgurral, valami házi félkész a fagyasztóban (most például szilvás gombóc van eltéve), a krumplilepény, stb.

vidak 2009.11.06. 13:06:04

Nálam ezek vannak (bár szekrényben, nem spájzban): paradicsomkonzerv, gombakonzerv, halkonzerv, spagetti, csuszatészta, fűszerek (ezekből már kijön vmi kaja, ha muszáj), lekvár, mustár, liszt, cukor, só, olaj, ecet (borecet, és normál), babkonzerv, szárazbab, lencse, tea, kávé, hagyma, fokhagyma (ezek minden spájzban kell legyenek :) ), pár üveg sör, egy fehér és egy vörösbor.

Altair · http://zugblog.blogspot.com 2009.11.06. 21:11:47

A legegyszerűbb válasz: A gyakran készített ételeid alapanyagai és azok, amelyektől a vendégeid rendszerint elájulnak majd. :o) Nálam mindig van (szintén szekrényben) spagetti, betűtészta (paradicsomleveshez), csigatészta (a cérnametéltet utálom, mert nem lehet rendesen enni) és valamilyen körettészta, amit a vásárláskor éppen megkívánok (kukactészta=csavart cső vagy kagyló rendszerint), tarhonya (amihez, ha nem volna hisztis az uram, tartanék krumplit is, mert imádom a krumplis tarhonyát), rizs, szárazbab, lencse, gersli (árpagyöngy vagy hántolt árpa) - sólethez és krémleves betétének (megfőzve vagy gombócosítva), finomliszt (tök igénytelen vagyok, csak univerzális búzalisztet tartok, semmi fakszni), kukoricaliszt, étkezési keményítő, búzadara zsemlemorzsa, tojás, felvágott, sajt, disznózsír, libazsír, vaj (margarin még sütihez sincs, arra is vajat használok) őszibarack konzerv és hozzávaló tejszínhab (uzsonnára vagy gyors desszertnek) vaníliás pudingpor (főzős) és Aranka mogyorókrémpor (ez nem főzős, de nagyon finom) és még találomra több más ízű is, fűszerek (a szokásoson túl: mindenféle zöldfűszer, citromhéj, mézesfűszerkeverék, puncsfűszerkeverék is alapvető), sütilazítók (sütőpor, szódabikarbóna - fogmosáshoz is, szárított élesztő), tortazselé, piros tortazselé, zselatin), vaníliáscukor (elárulom azt is, hogy spáros) citromlé sűrített paradicsom, hámozott paradicsomkonzerv, kész paradicsomos trutyik tésztára (bolognai szósz és társai) kukoricakonzerv (krémlevesek betéte, saláta alapanyag), babkonzerv (salátákhoz) olajos hal, tőkehalmáj, kagylókonzerv néhány készételkonzerv (sólet, székelykáposzta, toroskáposzta) vörösbor (puncsfőzéshez) és kishubi (Ezt azért említem meg, mert általában nincs itthon ilyesmi, nálunk senki nem ihat még vendégségben sem legfeljebb sátoros ünnepeken puncsot, pezsgőt vagy bort.) Vöröshagyma pár fej és egy fokhagyma is, Pótolaj, mert mindig akkor fogy el, amikor kéne, Ecet minden mennyiségben, mert azzal tisztítom a mosógépet (és legalább mindig van a bableveshez is) Tartalék vegeta, tartalékcukor, füstölt íz kocka és leveskocka sosincs, pedig néha jó lenne mustár, kecsöp, majonéz, tormás majonéz (isteni a sonka alá a kenyérre kenve), torma tea, kakaó (instant és hagyományos), nescafe a vendégeknek (mert mi egészségügyi okokból nem iszunk), ugyanezért completta és édeske is a fogyózóknak, gyümölcs és kerti vetemény - idény és igény szerint. Hűtőt, mélyhűtőt kihagyom, mert kérted.

Maris 2009.11.09. 11:37:59

Só-cukor-liszt-olajon kívül, hű, még sok minden. Száraztészta (többféle alakú :-), rizs, búzadara, csicseriborsó/bab/lencse, konzervekből: kukorica, hámozott paradicsom, tonhal. Prézli. Müzli. Kávé (lustaságos reggelekre nescafé is), kakaó - cukrozott instant iváshoz és keserű sütéshez - , meg tea, többféle. Fűszerek, sokféle, igény szerint. Sütőpor, vaníliás cukor, porcukor, porélesztő. Szójaszósz, balzsamecet, normális ecet. Pálinka. Bor. Ásványvíz. Tartós tej. Lekvár. Savanyúság. Ezek persze felbontás után mennek át a hűtőbe.
süti beállítások módosítása