HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.05.19. 07:14 gasztrogyerek

Request 10. - Szupersütit?

Gilingala kérdése szeretettel:

Miért kell egy sütibe egyszerre szódabikarbona/sütőpor és élesztő is?

Keményen hangzik. (Milyen süti ez?)

 

 

 

 

 

 

 

 

Élesztő: http://i.fotexnet.hu/fes/pictures/9/29/product/4/big-product_picture_7464.jpg

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr402014555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zserbózombi 2010.05.19. 09:41:26

Génmódosított lisztből van? :o)

Engem is érdekelne a recept, talán akkor válaszol valaki.

Dulmina 2010.05.19. 10:38:34

Szupersüti :D

Nekem a mindenféle péksüteményekhez bevált alapreceptem ilyen:
dulmina.blogspot.com/2009/02/alapreceptek-kelt-tesztak.html
A génmódosított liszt ellen határozottan tiltakozom, meg a fehér se az esetem, szóval én személy szerint teljes kiőrlésűt használok hozzá, de nyilván sima finomliszttel is csinálhatja, akinek úgy tetszik (ez esetben kevesebb folyadékkal lesz jó az állaga).

Amit ezzel a tésztával tapasztaltam, hogy sose marad tömör, és nem szárad ki olyan hamar, mint a hasonló összetételű, de csak élesztőt tartalmazó kelt tészták.

Régi receptekben meg belebotlok időnként olyanba, hogy a szerző azért ír élesztőt egy tésztába, mert állítása szerint így omlósabb lesz, és külön kiemeli, hogy természetesen nem kell megkeleszteni. Például ezt ki is próbáltam: dulmina.blogspot.com/2010/03/lekvaros-falatok-vegan.html

Jöhetnek a szakik, akik kielemzik! :)
süti beállítások módosítása