HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.04.24. 20:14 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 57. - Egy kis kávét?

Titokzatos kávéfőzőt vettem pici pénzért a bolhapiacon. Állítólag működik, kipróbálták előttem. Mégis használt.

Hogyan tisztítom ki a kávéfőzőt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vízkőoldó? Citrom? Ecet? áttörölni vagy átfőzni? Le is csavarozzam a hátulját? És ha működik, akkor utána milyen gyakran kéne tisztítani?

Köszkösz.

Pont ilyen kis helyes az enyém, képet találtam róla, leírást bezzeg nem. innen: http://www.youtellme.nl/espresso_en_koffie_apparaten/356894_princess-2191-bk/images/

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr781948666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidak 2010.04.25. 10:25:07

Mindenképpen átfőzni, először ecettel próbáld meg, ha az nem használ neki, akkor jöhet a vízkőoldó. Nem használ: nem fő le, mi így jártunk a miénkkel, az ecetes kört forralta, és már majdnem ugrált a jószág :) A vízkőoldó megoldotta a gondunkat.
Még egy tipp: ha van rajta kis cső tejhabosításhoz, ott le tudod ereszteni a gőzt, ha a rendes úton nem jönne ki, csak előtte ki kell húzni a konnektorból, hogy ne melegítse tovább a vizet.

gasztrogyerek 2010.04.25. 11:59:40

Kimostam kétszer ecettel, utána sima vízzel és mégis por ízű a cucc, ami kijön. (házipor, olyan, mint amikor a szekrényből elővett borospoharat nem mossuk el előtte)

még ecetezzem?

Zserbózombi 2010.04.25. 17:40:37

Nem kimosni kell vele, hanem lefőzni benne. 10%-os ecetet és vizet használj fele-fele arányban (töményen egyszer hazavágta egy munkahelyi ketyerét, igaz laborecet volt).

Miután lejött a cucc, 2-3-szor tiszta vizet is kell lefőzni benne, hogy az ecetíz kijöjjön. Tehát annyiszor főzz le benne vizet magában, amíg a lefőtt víz már nem ecetszagú.

gasztrogyerek 2010.04.25. 18:59:08

@altais_dragon: rosszul fogalmaztam, átfőztem fele.
többször is, vízzel is. más ötlet?

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.04.27. 10:23:28

Szerintem most jöhet (a direkt ilyen gépekbe kitalált) vízkőoldó cucc.
És a továbbiakban: Általában az ajánlják a gyártók, hogy félévente át kell az egészet tisztítani.
(Nemrég vettük egy új kávéfőzőt, azt hiszem 2 hónapja, de az egy kis hisztérika, úgyhogy 1-2 havonta biztos átecetezzük. Viszont mindent megbocsátunk neki, mert nagyon jó kávét főz, és szép is.)
süti beállítások módosítása