HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.03.12. 11:16 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 48. - Papírt a sajtnak?

Címkék: tárolás sajt

Még jó, hogy egyre nagyobb darab sajtok vannak a hűtőben. Itt még oké, hogy sajtpapírban adják őket, de három kihajtogatás után az se az igazi. Vagy venni kéne nekik valami dobozt? A Tibi anyukája ilyen műanyagdoboz-díler, állítólag van külön sajtoknak való, lukas fajta. Használ-e kérdezem én.

Miben tárolom a sajtot?


Fóliában? Zacskóban? Ha meg papírban, akkor olyat hol lehet venni? Vagy tényleg, dobozt neki?

 

 

 

 

 

 

 

Nyomtatható színező innen: http://kids.flevoland.to/kleuren/holland/kaas.gif

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr651890143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főz és fecseg · http://fozesfecseg.blogspot.com/ 2010.03.12. 18:18:51

Természetesen sajtbúra alatt, fatálon. Jó néhány éve így tároljuk a sajtokat. Jó nagy "búránk" van, többféle sajt fér alá. Természetesen a camenberteket nem teszük bele, azokat az eredeti csomagolásban tároljuk.A büdös sajtokat is az eredeti csomagolásban hagyjuk, aztán egy jól záródó dobozba zárjuk az illata miatt.Az igazi kérdés az, hogy milyen hőmérsékleten érdemes tárolni a sajtokat, vagy mikor érdemes kivenni a hűtőből, hogy az íze, illata érvényesüljön amikor esszük.

Altair 2010.03.15. 20:02:42

Minden sajtot az eredeti csomagolásában vagy ahhoz hasonlóban érdemes tartani. A műanyagban forgalmazott sajtokat (trapista meg a többiek) műanyagfóliában, a camambertet a saját csomagolásában vagy alufóliában, stb. A sajtbúrát nem ismerem, nem lesz egyforma szagú a sokféle sajt benne? A lyukas sajtdobozból áradó szagtól meg mindennek egyen(sajt)illata a hűtőben?

gasztrogyerek 2010.03.17. 12:44:44

inkább a sajtok veszik át a szagot sztem. lásd szalonnás kérdés.
süti beállítások módosítása