HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.03.04. 17:08 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 45. - Egy kis pálinkát?

Igyad inkább.

Miért kell a sütikbe a konyak/pálinka/likőr?

És ha nem a receptben írt alkohol van otthon, csak vegyes házipálinka, akkor az is jó?


Tuti nem az íze miatt, ki van próbálva. A málnalikőrből is nulla, a barackból is nulla, a konyakból is nulla érződik. Rejtély.

Legutóbb történt egy lakásavatón:
- Te a Grundon kívül máshová is írsz?
- Igen, van egy ál-gasztroblogom, kérdezgetek.
- Fúdejó, és te melyik kaját hoztad ezekből a finomakból?
- A pálinkát.

Classic :)

 

 

 

 

 

 

Kép innen: http://www.elelmiszer.hu/bgupload/images/palinka_.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr851890139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moha · http://www.mohakonyha.blogspot.com 2010.03.04. 19:34:08

Azért van amiben érződik egyes likőrök íze, készítettem Amarettós házi csokipudingot,abban nagyon jó volt. A szalagos fánkba pedig azért kell a rum, hogy ne szívja be az olajat sütés közben és én abban is érzem az ízét egy picit.

piszke · http://www.piszke.blogspot.com 2010.03.04. 20:30:19

Fánkügyben csatlakoznék az előttem szólóhoz. Krémekben, habokban, szószokban jobban átjön az alkohol íze, főképp ha nem sajnáljuk :))De süteményekben csak a nagyon aromásak vagy jellegzetes ízűek. Vagy az a feladatuk, hogy MÁS ízeket kiemeljenek.Szerintem.

Marica 2010.03.04. 23:28:45

A krémeknél szerintem az aromája miatt használják, a tésztáknál az állagát javítja. A fánkoknál ahogy Moha írja. A pálinkát nem ajánlom, elég drasztikus. A "Szatmári szilvatortában" szilvapálinka van, napok múlva elegyedett annyira, hogy nem ütött ki belőle olyan durván. Én pálinkát sosem tennék semmibe.

Ismeretlen_30290 2010.03.06. 20:36:19

Itt miért hivatkoznak rád? http://fozesfecseg.blogspot.com/2010/03/krumplis-pogacsa-minden-evben.html

gasztrogyerek 2010.03.07. 12:01:07

nemtom:) biztos, mert végre egy jó szájbarágós recept :) még sok ilyet, gasztroanyák, ne álljak hülyén a tál fölött! ezúton is kösz.
süti beállítások módosítása