HTML

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2011.08.28. 08:51 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 82. - Szétvált pác?

Az öregedés első jele a héten az volt, hogy sütit sütöttem a kollégáknak (nem értem, miért), a második az, hogy húst pácoltam. Nos, ahhoz, hogy a pác folyjon, kell bele egy kis víz. (meg fokhagyma, mustár, méz, olaj, szójaszósz). Egy éjszaka hűtőben állás után a csirkék fele a pácban, a felső fele értelemszerűen a vízben úszik. WTF.

Mi a teendő, ha a pác kettévált?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nem gáz ez a húsnak, hogy fűszeres vízben úszott (baktériumok, stb)? Vagy ennyi, öntsem le és süssem? Vagy mit kéne még tenni a pácba legközelebb, hogy ez mégegyszer ne legyen? 

Kösz.

Zene: Quimby - Magam adom

A kép abszolút saját.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr623184977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kicsu · http://gergomegkicsu.blogspot.hu/ 2011.09.17. 11:31:04

Szerintem sem kell bele víz, nem attól folyik (egyébként szerintem folynia sem kell, csak legyen kenhető). Az olaj elég, ha szójaszószt is raksz bele, akkor meg már bőven folyós annyira, amennyire kell.

Zazálea 2011.11.27. 14:55:30

nem kell bele víz,nem,nem! :o)

Pa Lee 2011.12.21. 17:48:29

Én bort tennék bele víz helyett, a víz és az olaj nem oldják egymást, csak elkeverednek. Aztán állás közben szépen szétválnak, a szemetek.. Meg ha utána olajban akarod sütni szintén nem szerencsés a vizes lé, köpköd, mint az istennyila.. Nézz valami jó fehér bort a csirkéhez: minu.me/-vinopedia
Quimby meg zenél míg írok :)

gasztrogyerek 2011.12.21. 20:46:17

@Pa Lee: köszi:) olajban nem sütöm, kár lenne a ropogós külsőért. mármint a csirkéjéért.