HTML

Naptár

július 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2011.07.30. 10:22 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 81. - Sütés után túl sós?

Közönségkérdés a világ legjobb német kollégájától: 

Miért lesz sósabb a fasírt sütés után?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mármint befűszerezed, megkóstolod (a nyers húst, riszpekt), aztán kisütöd és túl sós. Nem baj, jó lesz a kollégáknak a közös ebédre. Ugyanez a pogácsára is áll, az enyém is állítólag tök sós lett, pedig megkóstoltam előtte (a nyers tésztát, jessz) és sótlan volt. Na most ezt a problémát hogy oldjuk meg, ugye.

Kösz.

Zene: Rammstein:Amerika

A kép saját.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr873111262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kihanemén 2011.08.08. 00:31:05

meg kell szeretni a sósat :)

plussbirka 2011.08.25. 12:39:19

nekem pont az ellenkezoje a problemam pogacsaugyben. marmint, hogy sose eleg sos.

gasztrogyerek 2011.08.25. 12:43:44

@plussbirka: oh, erre kitalaltam egy jot, kozvetlen sutes utan, amig meg meleg, megkostolom, ha sotlan, gyorsan megsozom a tetejet. igy amig meleg, raolvad, vagy legalabbis ezt kepzelem.

plussbirka 2011.08.25. 12:49:54

@gasztrogyerek: koszi! ki fogom probalni! mindig azer' nyignak itthon, hogy sotlan a pogacsa. annyira elkedvetlenitettek, hogy az utobbi idoben mar inkabb a piacon veszem.

Konyhatündér62 2011.08.25. 14:48:51

Nekem bevált az egy kilóhoz egy evőkanál só. Tehát fasírozott: egy kilő nyers darálthúshoz egy evőkanál só, pogácsánál tutira jó az 1 kiló liszthez 1 evőkanál só + 1 evőkanál cukor. Talán nem dicsekvés, de híres a fasírtunk és a pogácsánk is, ezt azért írom többes számban, mert nem én találtam ki, csak átvettem a kolléganők tapasztalatát. Pár fotó, de majd még rakok fel, www.tundekonyhaja.hu oldalon látható. Persze itt nem érződik a só, de azért a látvány sem utolsó.))

agyragobogar · http://www.agyragobogar.com/ 2011.08.25. 23:22:49

nekem az a megoldásom, hogy kevésbé sózom meg, első adag kisütése után jól megégetem magam ahogy megkóstolom a frissen sült fasírtot és ha kell gyorsan még keverek hozzá egy kis sót. Inkább legyen sótlan, mint túl sós, mert a sótlant lehet utólag sózni. Amit észrevettem, hogy például ha szalámit kisütsz, na aztán az lesz nagyon sós... pedig sületlenül sótlan. Valami vegyszerre gyanakodtam, de ezek szerint lehet, hogy mégsem?