HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2011.01.23. 09:09 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 75. - Meddig áll el a mák?

Keresőkifejezés volt, de engem is érdekel, mert költözöm és ugye és ami már nem jó azt minek vigyem el.

Meddig áll el a mák?

Mondjuk a felbontott bolti zacskó. Vagy a külön ledarált negyed-uzsonnászacskó. Tényleg, miben kéne tartani a mákot? Jó a zacskó? Vagy inkább üveg/fémdobozban?

Az előző mákos kérdést lásd itt.

Megint zene: Balaton: Mindig mindent

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr162606403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rebeka527 2011.01.23. 12:00:21

Fagyasztóban hónapokig eláll, akár cukrozva, akár cukor nélkül, csak darálva. Lehet dupla nylonzacskóba tenni, jól bekötve, hogy ne vegye át másik étel szagát, de a legjobb, ha jól záródó befőttes üvegbe teszed, és úgy a fagyasztóba. Kipróbált ötlet, nekem így mindig van itthon darált mákom, általában 1/2 kg-t veszek a piacon ledarálva, kedvem szerint keverem cukorral, vagy nem... tökéletes megoldás! :o)

Konyhatündér62 2011.08.25. 14:52:05

Tupperware tárolóedényekben mindenképpen tovább mint a normál edényekben és nílon zacskókban, Fénytől védve, mert az avasodás egyik feltétele a levegő, a másik a fény. Tehát ha ettől elzárjuk hosszabban eltartható. Ja, és minél hűvösebb szárazabb helyen ! Ki kéne bírnia az új mákig igazából! Nagymamának se nylon zacskója, se hűtője, se Tuppere nem volt, mégis ettek mákos sütit ha meggondolták:)))

Konyhatündér62 2011.08.25. 14:52:56

Ja, és lehetőleg frissen őrölve..... régen minden háztartásban alapfelszerelés volt egy mákdaráló!
süti beállítások módosítása