HTML

Naptár

július 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2011.01.09. 10:35 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 74. - Összeszottyadt?

Késnek a vendégek, a főtt tészta összeállt/összeragadt/mileszmost.

Hogy keltem életre a fél órát állt főtt tésztát?

A kérdést a fb chaten tették fel, mert persze elfelejtettem, hogy a gasztrogyerek nickkel vagyok bejelentkezve. Megérdemeltem. Én azt mondtam, olivaolaj. Vagy sütő.

Még ötlet?

Zene: Kispál: Volume

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr512571207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

khmm... 2011.01.10. 11:27:56

A tésztát akkor kell feltenni, mikor már megérkeztek a vendégek.
Az alapigazság: a vendég várhat, a tészta nem.

melilot 2011.09.11. 01:04:25

Én dolgoztam konyhán gyerektáborban, mi megfoztunk egy csomó tésztát, majd azonnal lehutottuk jéggel és hidegvizzel, így tároltuk akár néhány napig is, majd tálalás elott forró vízben felmelegítettuk, csak belemártottuk kb fél percig. Nem szabad sokáig a vízben hagyni, mert megszívja magát.