HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.12.26. 16:20 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 73. - Szétesik?????

A múltkori kérdés follow-upja. Rohadtul szétesik a tészta, morzsolódik, pedig állt egy órát a hűtőben. Adok neki még legalább két órát, aztán megműtöm.

Mit csináljak, ha szétesik a tészta?

Linzer, nem kell bele tojás. Még vaj? Tejföl? Talán mégis tojás? Vagy hagyjam a hűtőben holnapig?

Végre van időm sütni. Meg odafigyelve zenét hallgatni. Biorobot-Szembogár Kösz, Gergő.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr582540123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phzs 2010.12.26. 22:47:54

Egy tojássárga mégis?

gasztrogyerek 2010.12.29. 07:16:08

a megoldás: melegvíz.

PhoebeBuffay 2011.01.04. 05:21:11

haha, en is ezt mondtam volna, vagy a tejet.de most csak azert ugrottam be, hogy BUEK!Remelem alneven is ram ismersz:D

Konyhatündér62 2011.08.25. 14:55:38

A linzertészta egyik titka, hogy hideg kézzel gyúrjuk össze, és nagyon gyorsan ! Ez nem tréfa! Vagy késsel, akinek túl meleg keze van. Ugyanis gyúrás közben a lisztszemek a zsíradékkal érintkezve másképpen"viselkednek" mint hideg környezetben. A cukrászatban sok ilyen aprónak tűnő, mégis lényeges trükk van !
süti beállítások módosítása