HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.12.16. 19:19 gasztrogyerek

Kinzo kerdes 70. - Savanyits?

Karacsonyra toltott kaposzta kell, az ekezetek nelkuli orszagban persze nincs savanyitott kaposztalevel, csak aprokaposzta (de mondjuk az jo). Anyam azt mondja, savanyits.

Hogyan savanyitok kaposztalevelet?

Kenyer? Ecet? Bors? Dinnye?

Koszi. Bocs az ekezetek miatt.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr412520354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zserbózombi 2010.12.16. 23:42:24

jokaja.hu/hazilag-savanyitott-nyari-kaposzta/

Savó helyett használhatod a savanyúkáposztád levét - ha nem hőkezeléssel tartósították (konzerv tehát nem jó!).

phzs 2010.12.17. 20:47:21

Aszondja a szakértő:
Kell legalább 2 káposztafej. Az egyik szép lapos, tömött. Ennek kivágjuk a torzsáját, és egyben hagyjuk. A másikat szép szálasra felvágjuk. Lemérjük az összeset, és kimérünk hozzá kilónként 2 dkg sót. Egy edénybe belerakjuk a káposztafejet, a torzsája helyére szórunk sót, és fűszereket. Köré rakjuk a szálas káposztát, hogy az edény teljesen ki legyen töltve. Közben rétegenként szórjuk rá a sót, és fűszereket.
Fűszerek: egész bors, kömény, babérlevél.
Kb. 12 órát állni hagyjuk, utána jól lenyomkodjuk,döngöljük, teszünk rá egy fedőt, és azt lenyomatjuk valamivel.
Tehát például az egész egy vödörben van, akkor akkora fedőt teszünk rá, hogy belecsússzon egészen a káposzta tetejéig, és lenyomatjuk konzervekkel. Meleg helyre tesszük. Kb. 1 hét alatt kész.

phzs 2010.12.17. 20:48:53

Són kívül semmi nem kell bele, főleg nem kell bele víz!!!!
Csak a saját leve, enged annyit.
süti beállítások módosítása