HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.06.27. 09:10 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 67. - Lecsöpögtetem?

 Azt írja, hogy a tzatzikihez egy éjszakán át lecsöpögtetem a joghurtot. Mivan?

Hogyan csöpögtetem le a joghurtot?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konyharuha? Szűrő? Konyharuha+szűrő? A hűtőben csöpögjön? És tényleg olyan sokáig kell vele várni? (és sűrű, túróhoz hasonló lötty legyen az eredmény?)

A kérdéshez nem kapcsolódó képet a dolog aktuakitása miatt teszem fel. Mit csinál az, aki nem focit néz?

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr952112896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.27. 09:32:19

Nálam konyharuha a szűrőben, és egy-két órát hagyom csak.
Nem tudom, van-e értelme egész éjjelre csöpögtetni, jelentősen sűrűbb lesz-e tőle, de ha igen, akkor azért egy meleg nyári éjszakán (ami az idén még nem volt) biztos bepasszíroznám a csöpögő joghurtot szűrőstül, tálastul a hűtőbe. Ami nem lenne egyszerű, mert kicsi a hűtőm...már, ahhoz képest, amennyi dolgot szoktam /kell benne tárolni.

ribizli 2010.06.28. 10:32:59

Bocs, hogy de írom, nem találtam most jobbat: vajon miért nem lehet újkrumpliból krumplis tésztát (pl. gombóchoz) készíteni?

On: nálam tésztaszűrőbe jól kiöblített (mosószermaradvány-mentes) konyharuha, a szűrő egy tálra, bele az elkevert joghurt, majd ráhajtogatom a textilt (muslicát nem kérek bele ált.), aztán hadd csöpögjön. Mikor elég sűrűnek ítélem - ez egyéni -, szépen kifordítom a textilből a joghurtot, a lecsöpögött savót pedig megiszom. :)

ribizli 2010.06.28. 10:41:19

...mármint ide írom...

Koncz Andrea főszerkesztő 2010.06.29. 21:13:50

Kiegészítő info: a lecsepegtetett joghurt sűrű lesz, de sima állagú. Olyan, amiben megáll a kanál. Vészhelyzetben imitációja előállítható joghurt és 20%-os tejföl fele-fele keverékéből. ez utóbbi természetesen nem olyan jó.
És én szeretem egész éjszaka csöpögtetni (hűtőben), jó sűrű lesz. Módszer nálam is szűrő tiszta konyharuhával kibélelve, tetejére az edény fedele.
Van olyan iskola is, hogy nagy konyharuhába kell rakni, négy sarkát összekötni, és ráakasztani egy lábas fölött keresztbe tett fakanálra.

Koncz Andrea főszerkesztő 2010.06.29. 21:41:41

Esetleg megkérdeznéd a népet, milyen a hólyagosra dagasztott tészta? Köszi!

Koncz Andrea főszerkesztő 2010.06.29. 21:42:55

Mármint, hogy dagasztás közben milyennek kell lennie, ha hólyagosra kell dagasztani. Mit kell tapasztalnom nekem, mint dagasztónak. Asszem ennél jobban nem magyarázom...

gasztrogyerek 2010.06.29. 21:43:16

simán feldolgozok minden kérdést, köszi :)

jou 2010.06.29. 23:46:40

Az újkrumpli frissességéből adódóan túl sok vizet tartalmaz, ezért nem csinálnak belőle pl sült, vagy rakott krumplit sem.

A hólyagos tészta - könnyebb lenne megmutatni- ahogy hajtogatva dagasztja az ember levegő kerül bele, és látszódnak a dudorok. Én úgy hívom puffogós, pl az aranygaluskát kell puffogósra dagasztani.

Sajnos a lecsepegtetett joghurt jelenséghez nem tudok szólni, csak ámulok, hogy rajtam kívűl viszont mindenki teljes természetességgel űzi ezt a tevékenységet:o

phzs 2010.07.12. 09:04:19

Kisebb mennyiségnél egy tölcsérbe tett kávéfilter simán megteszi.
Mármint a lecsöpögtetéshez.
süti beállítások módosítása