HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.01.13. 17:58 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 41. - Mikor van kész a sertéshús?

Címkék: hús sertés

Volt még régen ilyen kérdés csirkével, majdnem zéró válasszal.

Mikor van kész a sertéshús?


Mondjuk levesben főzve, sütőben sütve, serpenyőben párolva. Részfüggő? Akkor legyen mondjuk tarja, karaj, lapocka.

Én mondjuk mindig minden húsra 45 percet számolok, abból nem lehet nagy gáz. Viszont van, ami ennek az időnek a fele alatt jó, van, ami meg sosejó. Vagy ezek olyan kérdések, mire nincs válasz? Nemár.

Szolg. közl.: Egy hét múlva államvizsga, addig küldjetek kérdéseket e-mailben, mert tuti nem főzögetek itt összevissza. gasztrogyerek kukac gémél. BTW láttátok, hogy nyelvészjózsi kirakta a szlengemet a hájpahájpás példamondatommal együtt? Zsír.

 

 

 

Sertés részek innen: http://www.biospahn.de/media/scan0003.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr101890130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszke · http://www.piszke.blogspot.com 2010.01.13. 19:19:39

Húshőmérő ér?? Mert 77 fok felett jó, ha egybesült. Flekken pár perc. Tarjaszelet serpenyőben vagy sütőben...hát az attól függ milyen vastag. Karaj rántva.. mikor sötét aranysárga a panír...eső oldal takarékon, kissé lefedve a fedővel, a második fedő nélkül, közepes lángon. 10 percnél nem több összesen.

"saját levében" · http://sajatelveben.blogspot.com 2010.01.14. 08:54:35

A jó öreg érzékszervekre kell támaszkodni: szaglás, látás, tapintás! A látás nem az óra számlapjára vonatkozik természtesen...
süti beállítások módosítása