HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.01.09. 13:05 gasztrogyerek

Hülye kérdés 5. - Újraforrástól számítva?

Címkék: hülye víz

Minden receptben ez van: újraforrástól számítva X percig főzöm. Jó. De az a dilemma, hogy vagy csak kimaradt a leírásból az a munkafázis, hogy "takarékra veszem", vagy nem is kell lejjebb venni a gázt - mert ugye a forró vízbe belerakott cucc jóhogy lehűti kicsit a vizet. És ez mivel nem tiszta, lehet, hogy túlfő. Vagy nem fő meg.

Szóval

Ha azt írják, hogy "újraforrástól számítva" akkor előtte ugye lejjebb vettem a gázt?


Kösz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvenc állat innen: http://www.small-house-building.com/image-files/frog-in-boiling-water.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr551890129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidak 2010.01.09. 16:39:42

szerintem újraforrásig mehet teljes lángon, hogy minél hamarabb elérje a forráspontot, ha már forr, akkor lehet takarékra venni, hiszen a forrásban levő víz úgyse megy 100 fok fölé, csak a hőmérsékletét kell tartani...

Ismeretlen_134546 2010.01.09. 16:42:00

jaja, de pont valamelyik kommentben volt, hogy addig főzöm csak a krumplit (asszem), amíg újra nem forr. Na itt a nem mindegy sztem, mert utána nincs lehetősége tovább főni.

bobita 2010.01.20. 16:39:56

A legjobbak a kepeid.Mindig meglepodom, mikozben nevetgelek rajtuk, honnan tudsz ennyi temaba vago dolgot osszeszedni.

Ismeretlen_134546 2010.01.20. 22:03:27

:D
süti beállítások módosítása