HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2010.01.05. 19:44 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 40. - Sültkrumplit a sütőből?

Címkék: olaj krumpli sütő

Nincs duma, inkább válaszoljatok:

Hogyan készül a sültkrumpli a sütőben?



Az ultimate eljárásra vagyok kíváncsi, nyers krumpli-e, mirelit-e, főzni-e, felengedni-e, olajjal bekenni-e, ilyenek.

Kösz.

Az az arc, aki csirke vagyok keresőszóval talált ide, mit akart? Aki pedig a csirke kínzás szókapcsolattal, az ne jöjjön ide többet.

Kép innen: http://s1.hbvl.be/imgpath/assets_img_hbvl/2008/08/20/347961/onze-lezers-genieten-van-gratis-frietjes-filmpje_9_165x165.jpg

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr921890127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.01.05. 20:39:10

Erre én is kiváncsi vagyok. Nagyon. Készítek sütőben krumplit, de az tök más. (Megfőzöm a krumplit, aztán kockázva berakom a sütőben, kis olivaolajjal meglocsolom, megsózom meg borsozom, aztán amíg meg nem pirul)

Zsuzsa 2010.01.05. 21:05:45

3 verzió van: 1. A közepes burgonyát csutakolva, héjastól készresüt, előtte megszurkál, ki ne durranjon. Ha kész, tálba szed, vízzel spriccel, ruhával letakar, vajjal, sóval, teával rusztikus vacsi. 2. Krumplit vastagabb hasábra vág, forrásban lévő vízbe adagonként kb. 3 percig előfőz, olajozott tepsire rak, sóz, fűszerez, olajjal locsol, készresüt. 3. Normál rósejbni méretre aprít, olajban elősüt fehérre, szétterítve lehet fagyasztani, zacskózni. Mikor kell, előkap, forró sütőbe tesz, készresüt. Melyik változat tetszik jobban? Nálunk mindegyik nyerő, más-más hangulathoz, és kajákhoz.

lúdanyó · http://ludanyo.blogspot.com 2010.01.05. 21:51:16

Nálam nyersen kerül a sütőbe, rósejbni méretű hasábokra vágva, sóval, borssal, olajjal összekeverve, nagy tepsiben szétterítve, 200 C fokon ropogósra sütve. Szerintem teljesen jól működik így is, nincs olajszag, fárasztó sütögetés és olajpazarlás.

Orsi 2010.01.05. 21:52:09

Az én verzióm: nyersen, akár hámozatlanul a kedvenc formára vágom, beleszórom a sütőtálba, olívaolaj, só rá, összekeverem és addig sütöm, amíg kicsit meg nem pirul. semmi pancsolás előfőzéssel :-)

Dulmina · http://dulmina.blogspot.com/ 2010.01.05. 22:01:32

Héjában sült krumpli - apró krumpliból a legjobb: http://dulmina.blogspot.com/2007/10/hjban-slt-krumpli.html Nagyobbakból inkább ezt ajánlom: http://dulmina.blogspot.com/2009/08/majorannas-burgonya.html Vagy ezt: http://dulmina.blogspot.com/2007/11/cskos-krumpli.html Lehet fokozni is: http://dulmina.blogspot.com/2009/07/sult-krumpli-gazdagon.html

Dulmina · http://dulmina.blogspot.com/ 2010.01.05. 22:02:05

Vagy inkább egy kevésbé olajos hasábburgonya esne jól? Itt van: http://dulmina.blogspot.com/2009/08/hasabburgonya-es-zeller-sutobol.html Egy fűszeres változat: http://dulmina.blogspot.com/2009/06/mustaros-sult-krumpli.html De ha a puha tetszik inkább, akkor ez lesz a nyerő: http://dulmina.blogspot.com/2009/08/gorog-sult-krumpli.html vagy ez: http://dulmina.blogspot.com/2009/09/borban-sult-krumpli.html Az biztos, hogy nálam mind nyers krumpliból indul, előfőzős tiszteletkör nélkül, a pontos sütési idő pedig sok mindentől függ, úgyhogy stopper helyett a kóstolásra esküszöm.

piszke · http://www.piszke.blogspot.com 2010.01.05. 22:15:13

Na végre valami amihez hozzá tudok szólni..:) merthogy mennyi só meg ilyenek, ahhoz béna vagyok... Én steak-krumpli alakúra vágom, vagyis nem négyzetes hasábokra, hanem olyan régimódi elvékonyodó szeletekre. Amíg melegszik a sütő 200-220 fokra, egy nagy fazékban vizet forralok a legnagyobb lángon. Amikor forr a víz, belezúdítom az összes krumplit ( 1kg körül 4ünkre), amint újra felforrt a víz, már öntöm is le róla a vizet, azután pár evőkanál, borssal-pirospaprikával elkevert olajat öntök rá és a sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítem. Ezután kb 15-20 perc míg megsül. Mivel a sütőm lassú, amíg felmelegszik, megvan a krumplipucolás, felvágás és az összes többi meló bőven. Sőt a húst is ki lehet sütni a végére :) Viszont most van Actifry-om, így azt használom, ha kevesebb sültkrumpli kell.

marlen · http://marleen.hu 2010.01.06. 15:12:28

előfőzés? jesszus:) látszik, hogy sosem volt falusi rokonságuk, ahol a sütőben sült krumplit régebben kesztyű helyett hordták a zsebben, hogy melegítsen:) mi így csináljuk: vagy egyben megsütöm, majd megházom, kettévágom, vajat és sót a tetejére (lábadozó gyermeknek ideális, engem ezzel vigasztalgatott annó nagyim) vagy negyedelem, olívaolaj, paprika, bors, só, köménymag, rozmaring a tetejére és hadd süljön:) ezt egyébként pókerezéshez szoktuk csinálni, egyszerre be lehet rakni három tepsivel, a negyedik a husi - a srácok imádják:)

lunanyuszi · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.01.07. 20:22:07

lúanyóét ki fogom próbálni. :) Marlen, nálunk a hajában sült krumpli teljesen más műfaj, szőröstől-bőröstől befaljuk, vagy mondjuk kis fokhagymás tejföllel, kerti sütéseknél. Nagyon fincsi, de teljesen más, mint az előfőzött testvére.

piszke · http://www.piszke.blogspot.com 2010.01.15. 18:52:24

Ja... az előfőzés megtakarít 20 percet a sütőben. Sose volt falusi rokonságunk, mert mi vagyunk a falusi rokonok magunk. :DDD És meg tudjuk különböztetni szövegértésileg a sültkrumpli meg a héjában sült krumplit. Gyengébbeknek meg segít a kép! Ahh, ma nem vagyok úrinős kedvemben....
süti beállítások módosítása