HTML

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.11.08. 22:37 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 31. - Mi legyen a hűtőben?

Címkék: kezdő alap

Folytatván a megkezdett sorozatot, a kérdés adja magát: Milyen dolgok legyenek feltétlenül a hűtőben? Mondom, individuális faktor említése nem játszik, csakis a praktikus tanácsok. Mondjuk hogy tejföl mindig legyen, hogy ha elrontottál valamit, akkor lehessen…

Szólj hozzá!

2009.11.07. 17:22 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 30. - Elbasztam, mi legyen?

Címkék: hülye alap prakikta

Sorry, mindenkinek ez a szó ugrik be, ha szórakozott minimum fél órát egy étellel, aztán túl sós, túl édes, túl savanyú, túl csípős lett.  Szóval a kérdést nem teszem fel mégegyszer, variációkat várok a fenti 4 probléma (és még bármi más végzetesnek tűnő hiba)…

4 komment

2009.11.06. 20:15 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 29. - Mire enged fel a hús?

Címkék: hús

Mondtam, hogy nem könnyű velem a mélyhűtőzés. Mennyi idő alatt enged fel a hús? A kérdés arra vonatkozik, hogy ha kiveszem a mélyhűtőből most (negyed9),  akkor holnap délre, mire oda kerülök, felenged-e és ha igen, akkor addigra lesz-e baja. Plusz hogy hol engedjem föl,…

6 komment

2009.11.05. 18:53 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 28. - Mi legyen a spájzban?

Címkék: kezdő alap

A hétvégi bevásárlás az idegeimre megy, ezért mindig hét elején csinálom, ami azért nem jó, mert szombat este jövök rá, hogy nincs miből főznöm. Ezt kiküszöbölendő itt a kérdés: Milyen alapvető dolgok legyenek a spájzban? ...(amiből akár egy ebéd is kijön)? Só,…

5 komment

2009.11.02. 08:36 gasztrogyerek

Reader's Request 4. - Kenyeret esetleg?

Címkék: kenyér friss

Ügyes, kommentben egyre több új kérdés érkezik, hajrá, e-mailben is simán, bármikor. A mai kérdés is ilyen. (szia wu wei!) Hogyan tárolom a kenyeret? Kenyértartóban csak úgy? Papírzacskóban? Nejlonban bárhol? Újrazárható műanyagzacskóban? Bónuszként kérnénk arra a…

8 komment

süti beállítások módosítása