HTML

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.10.03. 08:20 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 18. - Villámgyors gyógyulás?

Címkék: beteg praktika

No, nem konyhás, de most mindegy: Van a megfázásból kijövésre (méghozzá villámgyorsan) valami tuti praktika?   Én is beteg vagyok, csak holnap meg koncertünk van és ha az énekes beteg, hát az szar. Azért kérdezem meg, mert az anyukák mindig tudnak valami tutibiztos…

15 komment

2009.10.01. 07:09 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 17. - Smelt de chocola au-bain marie?!

Címkék: édesség csoki

Az első igazi munkám első megakasztó mondata a cím, nem frenkizésből írom külföldiül, hanem mert nekem, ha csokit kell olvasztani, mindig beugrik. Az a lényeg, hogy gőz fölött kell megolvasztani a csokit, eddig tiszta. A kérdés: Hogyan olvasztom meg  a csokit?  …

12 komment

2009.09.30. 06:58 gasztrogyerek

Örök kínzó kérdés 3. - Van tökéletes rántotta?

Címkék: tojás alap zsiradék

Bevezető nélküli kérdés Milyen és hogy készül az igazi(?) rántotta?    Mennyi/milyen zsiradék? Mennyi az ideális tojásmennyiség? Mivel kavargatom(ha kavargatom egyáltalán), habverővel, fakanállal vagy azzal a lapos fakanállal?   Mielőtt bárki belinkelné…

11 komment

2009.09.29. 06:55 gasztrogyerek

Reaser's request 3. - Karamell?

Címkék: édesség hmmm

Egy kommentben jött a kérés, kérdezzem meg hát tessék (Csá, Móni!): Hogy készül a jó karamell?   Lábos vagy serpenyő? Tűzön vagy tűzről levéve? Meddig hagyom állni? Milyen cukorból? Keverem vagy nem? Fakanál vagy valami speckó keverő?   Na ez az alma a…

3 komment

2009.09.28. 06:39 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 16. - A kekszet a vajjal elmorzsoljuk - és???

Címkék: süti trükk

Olyan finom sajttortát csináltak voltlakótársék, hogy hű, viszont tök idegesek voltak, hogy "szar volt a recept", mert a torta keksz-alja egyszerűen levált és szétporladt. Ilyen velem is volt, akkor valami fagyi-szerű izének esett darabokra az alja, tehát e heti első…

4 komment

süti beállítások módosítása