HTML

Naptár

2009
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.19. 22:47 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 10. - Egész csirke?

Címkék: csirke hús kés

Anyám ma kérdezte, tudom-e hogy kell az egész csirkét fölbontani. Mondom biztos le kell először vágni a kiálló részeket, aztán adjad neki. De mondjuk ennél lehet, hogy kicsit pontosabb körbeírás kéne, tehát Hogyan bontom fel az egész csirkét?   Van valami sorrend?…

7 komment

2009.09.18. 06:44 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 9.- Meddig jó a vaj?

Címkék: zsiradék lejárat

Sok ilyen kérdés lesz, hogy mi meddig oké, mert sajnos nagyon parázok a nem előttem felbontott és megfőzött dolgoktól. Ez van, inkább kérdezek. Szóval   Meddig áll el a megkezdett vaj?   ...vagy a kockamargarin? A csomagoláson feltüntetett időpontig? (mert…

3 komment

2009.09.17. 06:49 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 8. - Steril vágódeszka?

Címkék: konyha eszköz

A blog végre betöltötte funkcióját, valaki a Google-ből talált ide, "főtt tojás percig" kifejezéssel. SZEVASZ! Mai kérdésünk nem régóta kérdés, valamelyik reggeli Stahl műsorban a domestosreklám egy percében beszélt valamit a szalmonelláról meg a…

19 komment

2009.09.16. 07:09 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 7. - Forró, de nem lobogó

Címkék: víz alap

A tojásoknál felmerült a lobogó víz. Ez a kedvenc receptnyelvi fordulatom "a zöldségeket forró,de nem lobogó vízbe tesszük. " WTF?????? Milyen a forró, de nem lobogó víz?   Kezdjük a "lobogó víz" meghatározással kizárólag hardcore…

10 komment

2009.09.15. 21:16 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 6. - Reader's Request 2. - Főttojást?

Címkék: reader tojás

Baromira örülök, hogy egyre többen válaszoltok és kérdeztek, íme rögtön még egy request, igaz, csak indirekt volt, de még jó, hogy megtaláltam (hello Teodora!). Mikor főtt meg a főttojás?   Szeretnék variációkat a kemény, lágy, illetve a…

12 komment

2009.09.15. 06:41 gasztrogyerek

Örök kínzó kérdés 2. - Reader's Request 1. - Milyen a jó rizs?

Címkék: reader rizs

Első olvasói kérdésünk következik (hello, Kirsztián!), aminél előre közlöm, hogy nem létezik abszolút helyes válasz, a témában én is sokat kutattam, amíg megtaláltam a magic method-ot. Ergo itt nem lesz update-elt válasz, tessék bogarászni a kommentek között!   Hogy…

9 komment

2009.09.14. 07:09 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 5. - Mikor van kész a csirke? 1.

Címkék: csirke hús

Ma reggeli kérdésünk feltevése hosszabb, mint a megválaszolása (remélem):   Meddig kell főzni a csirkét?       De úgy ám, hogy a tűzhelyen és valami raguban vagy levesben, nem sütőben és nem másféle húst is, mert minden húsra lesz külön…

6 komment

süti beállítások módosítása