HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.12.16. 23:42 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 35. - Szalonnaszag?

Címkék: hűtő tej zsír

No, enyém a hűtő középső polca, Mikié a felső, az alsó meg közös, de mindig csak egy darab szalonna van rajta. Sokszor van bent tej vagy felbontott tejföl, de mindig szalonnaízű lesz. Sokszor a sajt is.Sőt akkor is olyan lesz, ha már nincs bent maga az ok.

Hogyan tüntetem el a hűtőből a szalonnaszagot?


A "kiveszem a szalonnát" válasz tökre nem ér. Belefagyott a hűtőbe az aroma.
Doboz? Sok doboz egymásban? Vastag fóliaréteg? (kizárólag a tejtermékekkel kezdhetek valamit, szóval a szalonnához nem nyúlhatok. nem az enyém.)

Segítsetek!

Na pont egy ilyen van most is a hűtőben. Kép innen: http://huscentrum.hu/modules/albumok/asz_kolbasz/fust_szalonna.jpg

 

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr151890120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati 2009.12.17. 00:30:16

Csomagold alufóliába a szalonnát. Különben is, kamrában/spájzban jobb helye lenne. Kati

jókaja · http://jokaja.hu 2009.12.17. 07:38:21

A már beköltözött szagot csak teljes kiürítéssel, leolvasztással, kimosással tudod eltávolítani. Alapelv, hogy csak alaposan (= szagmentesen) becsomagolt ételt teszünk a hűtőbe. Cipzáros zacskó, doboz, folpack. Erre sajnos rá kell szorítsd a Többieket is, különben közös hűtőnek szalonnás a szaga :-)

misi 2009.12.17. 08:50:10

Akármibe becsomagolhatod, a szag marad. Van még a kapor ízű jégkrém. Már annak, aki kaprot tart a mélyhűtőben.

maris 2009.12.17. 09:42:38

A nagyszüleim ipari mennyiségben állítják elő a kolbászízű darált diót (nagyapám semmit nem enged letakarni a hűtőben, ha bármit be merek csomagolni, azonnal kicsomagolja...ami csomagoltan érkezik, azt meg kibontja mielőtt beteszi a hűtőbe) Egyszer jobb híján, "jól van b.meg, akkor ilyet kaptok" alapon nem törtem másik diót, hanem sütöttem mittudoménmármit a kolbászossal. Mire megsült, kiment belőle a kolbász. A tejföl biztos jó még főzelékekbe, sztrapacskához, túrós csuszához. Tejből próbálj olyan csavaros kupakosat venni, a vajat tedd vajtartóba. A lakótársadnak meg hozzon a Jézuska egy jól zárható szalonnaméretű műanyagdobozt, lehetőleg SZALONNA felirattal :-)

ribizli 2009.12.17. 09:52:16

Tegyél egy lapos tálkában (befőttesüveg fedelében) szódabikarbónát a hűtőbe letakaratlanul :), az elég jól kiveszi a szagokat.

Judit 2009.12.17. 10:17:34

Tegyél a hűtőbe egy ecetes szivacsot, az majd magába szívja a szagoket.

Ismeretlen_134546 2009.12.17. 10:20:16

de attól nem lesz ecetszaga mindennek? (ha már választani kell, hogy ecet vagy szalonna...hmm...nehéz :) )

Zsuzsa 2009.12.17. 11:02:26

Szódabikarbónás langyos vízzel érdemes áttörölni a hűtő belsejét, akkor más vegyszert nem is kell használni. Addig is megköti a szagok egy részét a Judit ajánlotta tálacska, száraz szódabikarbónával. A Nagycsarnok alagsorában lévő Ázsia boltban olcsón vettem nagy kiszerelésű étkezési szódabikát, amit én a teáskannák kimosására, meg még sok mindenre használok. Az ember könnyen bedől a hírdetéseknek, miszerint a "bang és a kosz eltűnik!" Vele együtt a világunk épsége, marad a sok veszélyes, a koszt csak újratermelő anyag. Indokolt esetben én is használok erősebb tisztítószereket, de kedvencem a mosószappan is, el se hinnéd, mi minden lesz tiszta tőle! Pl. konyhaszekrény ajtaja. Egyébként jó ez a blog, kultúrmisszió, én mondom!

Margit 2009.12.17. 13:47:08

Egy fél citrom esetleg... Meg az időnkénti átmosás sem árt ;-)

Altair · http://zugblog.blogspot.com 2009.12.17. 17:27:53

Zsuzsáé a helyes válasz. :o) Ha esetleg oda is penészedik a szalonna (mert azt nem írtad, hogy eszitek-e), akkor meg ecetes vízzel kell áttörölni a hűtőt. :o)

Ismeretlen_2239 2009.12.19. 13:41:18

A tojást vedd ki a hűtőből!!! Azt verd fel rántottának...és (t)egyél hozzá szalonnát is...2szóval: edd meg! Legyen az akárkié. :)

evelin 2009.12.19. 14:30:36

Van olyan hogy "hűtőszagtalanító golyó" . Én a DM-ben szoktam venni, max 200 Ft, és nekem mindenféle szaggal megbírkózik. Ha kifárad, ki kell venni és kiszárítani, és utána még egyszer jó lesz. Szalonnaszagra mondjuk még nem próbáltam, de nekem eddig bejött. Nagy hűtőbe kettő kell.

Ismeretlen_30290 2009.12.19. 20:20:26

Akkor én is megmondom a tutit: kávézacc

Szabolcs 2009.12.19. 21:12:16

A páromnak is meggyült a baja a hűtővel. Vendégei voltak, valamelyik a lábával kirugta a hűtő hosszabitóját az áramból, ennek következtében a fagyasztó részben minden megrohadt mire észrevette. Sokmindent kipróbáltunk a szagtalanitásra, ecetet, szódabikarbonár, szenet, mindent de mindegyik csak csökkentette a szagot de többszöri átmosás után sem ment ki a szag. Igy ez a hűtő kikerűlt fagyoskodni és szellőzni a teraszra, s vett egy másik vadiújat... Favágó módszer de nem volt mit tenni. Kivancsi vagyok ha leűl egy szezont az erkélyen akkor kiszellőzik?

Altair · http://zugblog.blogspot.com 2009.12.28. 11:49:25

Erre a dögszagra állítólag a citromlé a válasz. De ha nyitva marad a fagyasztó ajtaja, szerintem előbb-utóbb kiszárad. Csak érdemes lenne ki is hipózni, mert lehet, hogy a szag forrása (baktérium, penészspóra stb.) mindig ottmaradt. Az ecet meg ilyenek nem öl meg minden mikroorganizmust. Szóval lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni az agresszívebb tisztítószerekkel újra és különös tekintettel az ajtógumi redőire. Vagy lehet, hogy azt jó lenne teljesen le is cseréltetni szakemberrel.
süti beállítások módosítása