HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.12.12. 22:55 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 33. - Egy kis hagymát?

Címkék: praktika alap

A hagyma és fokhagyma szagú kéz nem mindig süti. Tehát:

Hogyan tüntetem el a hagymaszagot a kezemről?


Só? (nem csíp?) Citrom? Sok-sok szappan? Semmi?
Extraként a csípősség eltüntetésére is várok tippeket.

Segítsetek!

Képet innen: http://www.ckb-diepenveen.nl/images/uien.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr531890118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vesta · http://www.vesta007.blogspot.com/ 2009.12.13. 08:57:01

Petrezselyem. Egy kevés, friss petrezselyemlevelet kell szétdörzsölni az ujjaink közt. Extra: a felszeletelt v. felkarikázott hagymát egy órára jól besózzuk,majd kinyomkodjuk a levét.Ettől a kinyomkodástól lesz igazán jó büdös a kezünk, viszont a hagyma nem fog annyira csípni. A hagymás krumplisaláta esetében én mindig így járok el. Utána petrezselymes, citromleves kézmosás.

Altair · http://zugblog.blogspot.com 2009.12.13. 15:03:46

A citrom majdnem minden szagot eltakarít, de van egy jobb tanácsom: Lehet kapni a Palmolive-nek egy zöld színű - odourless feliratú és ha azzal mostok kezet, tényleg eltünteti a szagokat. Nekem a mosogató mellett is van egy.

Ismeretlen_30290 2009.12.13. 19:20:11

A hagymaszag az még hagyján. Ma egész délután éreztem a kezemen a nyers máj szagát. Nagyon gusztustalan volt.

Ismeretlen_134546 2009.12.13. 20:22:56

uhh...még a halszag a szörnyű. főleg, mióta tudom, hogy a halszag az azért van, mert már nem friss a cucc.

maris · http://sohanebugatta.blogspot.com 2009.12.14. 11:33:02

Ha nagyon éles késsel vágod a hagymát, akkor sokkal hamarabb megvan, kevésbé csíp, kevesebbszer kell szemtörölgetés miatt felfüggeszteni, kevesebbet kell szorongatni, így kevésbé lesz az embernek büdös a keze :-) Első trükk tehát a nagyon éles kés. Második meg a citrom.
süti beállítások módosítása