HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.11.19. 08:57 gasztrogyerek

Readers Request 6. - Zöldségezzed?

Címkék: reader zöldség

No, a következő olvasói kérdés leírása teljes egészében, szó szerint kommentből átvéve(szia wu wei!):

Hol és hogyan tárolom a nyers zöldségeket?


"A zöldség hűtőben vagy szabadban ál el jobban? Hűtőben zacsiba csomagolva? Kígyóuborkáról lehúzva a nejlont a hűtőbe vagy fóliában hagyva kint?"

Tényleg érdekel, hajrá!...és kösz az ötleteket!

Tapasztalat útján újrafeltalát szóvicc: suckdolgozat.

Kép innen: http://www.fruechteadam.com/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr731890109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wu wei 2009.11.19. 10:50:12

Most megvettem életem első önálló hűtőjét úgyhogy tényleg érdekel a válasz :)

bobita 2009.11.19. 14:05:14

Bakker remenykedtem, hogy valami fozoguru kommentelt.A hutoben egyebkent konnyen megfonnyadnak dolgok.Kint meg megszaradnak.Zacskoban nem szoktam tarolni, mert megpeneszedik.Szoval igazan nem tudom, mi a megoldas...

Dulmina · http://dulmina.blogspot.com/ 2009.11.19. 23:00:08

Leginkább egyenletesen hűvös, és valamennyire párás helyen őrzi meg leginkább a minőségét mindenféle zöldség, jellegétől függ, hogy mennyi ideig. Nálam a hűtő nem vált be erre a célra (azt hiszem, túl száraz ott a levegő), van viszont egy sufnim, pince-szerű klímával, na, az kiváló tárolóhely ezeknek (meg a gyümölcsöknek is). Ennek hiányában hűvös, szellős, fagymentes spájz a megoldás. A piacról meghozott árut érdemes ládákba kirakosgatni, vagy ha a zacskóban marad, akkor is lehajtani a száját, hogy szabadon levegőzhessen a zöldség. A káposztaféléket "fejjel lefelé", vagyis úgy rakom, hogy a torzsa legyen fölül. A krumpli akkor nem csírázik, ha 0 fok közeli a hőmérséklet, de arra vigyázni kell, hogy meg ne fagyjon. Ilyenkor már jól bírja a gyökér, répa, a nyári, magasabb víztartalmú kevésbé, de azon is segít valamicskét, ha nincs letépve a zöldje (ugyanez áll a karalábéra, retekre, stb. is). Nagyobb készletet kb. hetente érdemes átnézni, és a romlásnak indult darabokat időben eltávolítani a többi közül. Mert bizony a nem-mű zöldségek nem állnak el a végtelenségig, vagy legalábbis valószínűtlenül hosszú ideig... Előkészített (megtisztított, feldarabolt) zöldségek legtöbbje hűtőben, fedett tálban eláll másnapig (lehet előre dolgozni, ha tudom, hogy nem lesz időm rá, mikor főzésre kerül a sor). Ezen kívül a gomba még az, amit hűtőbe szoktam tenni inkább.

Ismeretlen_30290 2009.11.21. 10:39:26

Off. Két idézőjelet kellett volna tenni a szöveg mindkét oldalára, vagy szupernagyot, esetleg színeset, mert a szívem megállt ;), amikor a kérdést elolvastam.
süti beállítások módosítása