HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.11.01. 13:23 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 27. - Egy kiló cheddar sajttal mit kezdek?

Címkék: sajt

A Tibi kapott a kollégájától egy kiló cheddar sajtot. Ami király, de mit kezdjen vele? Nem romlik ez meg? Fel tudja használni egybe az egészet? Vagy mit lehet belőle főzni? És tényleg, mennyi ideig áll ez el?

 Egy kiló cheddar sajttal mit kezdek?

 


 

A képre kattintva oda ugrik, amilyen fajtájú és márkájú a cucc. Így hátha jobban jönnek az ötletek.

Segítsetek!

A sajtos kép meg innen van: http://www.shopcabot.com/usr_images/siteImages/mid/bigwheel.jpg

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr301890100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2009.11.01. 14:50:29

A cheddar jellemzője, hogy könnyen és jól olvad. Hűtőben jól eláll, nem kell egyszer az összeset elkészíteni. Felhasználási javaslatok: sajtburger, taco, casadilla (két taco lepény, középen az olvadt sajttal..isteni.) grilled chees sandwich, nem akarom a saját oldalam reklámozni, de az első kettőre van példa.

Vesta · http://www.vesta007.blogspot.com/ 2009.11.01. 16:13:13

Hívjatok vendégeket és süssetek rengeteg cheddar sajtos-kapros scone-t, nagyon finom! http://pakosztos.blogspot.com/2009/09/cheddar-sajtos-kapros-scone.html

sheila 2009.11.01. 17:46:54

add nekem:)

jókaja · http://jokaja.hu 2009.11.01. 19:34:17

Ha tényleg a linken látható, 12-14 hónapig érlelt fajtából kapott egy kilóval, akkor igen szerencsés ember. Ez már parmezán jellegűre érett, ahhoz hasonlóan is használhatja. Először is nézze meg milyen lejáratot írnak rá. Aztán kóstolja meg, és érezni fogja, hogy kenyérre enné (akkor hamar elfogy) vagy tényleg inkább ízesítőként reszelné (akkor sokáig kitart). Utóbbi esetben nyugodtan felvághatja olyan darabokra, amiket belátható időn belül fel tud használni, és ezeket több réteg folpackba bugyolálva befagyaszthatja. Minél érettebb egy sajt, annál többet vesztett már a víztartalmából és annál jobban bírja a fagyasztást.

Ismeretlen_72482 2009.11.01. 19:50:27

A mázlista! Valami nagy jót tehetett, hogy ilyen finom sajtot kapott ajándékba. Egyetértek jókajával - újfent - és az érettsége alapján én is a darabolást és fagyasztást ajánlanám. De valószínűleg készítenék egy jó kis fehérboros sajtfondüt, aminek lehetne ez a jól olvadó cheddar a főszereplője sok roppanós zöldség, sok ropogós kruton és szép olívabogyók kíséretében. Tényleg egy mázlist :)

Sajtkukac · http://www.sajtkukac.hu 2009.11.01. 20:36:54

Én bármennyit szívesen elfogadok belőle :-) De készülhet belőle: Mac'n'cheese: http://www.sajtkukac.hu/?p=1996 Keksz: http://www.sajtkukac.hu/?p=946 de kenyérbe is isteni: http://www.sajtkukac.hu/?p=2950

ribizli 2009.11.02. 11:11:02

Az Index Konyhaasztalon (talán Konyha-trükkök topik) van egy sajtmártás recept (dalia a szerző emlékeim szerint), ez ugyanolyan, mint a "mexikói", amit torillachips-szel lehet mártogatni. Jó sok cheddar kell hozzá. :)
süti beállítások módosítása