Bevezető nélküli kérdés
Milyen és hogy készül az igazi(?) rántotta?
Mennyi/milyen zsiradék? Mennyi az ideális tojásmennyiség? Mivel kavargatom(ha kavargatom egyáltalán), habverővel, fakanállal vagy azzal a lapos fakanállal?
Mielőtt bárki belinkelné Gordon Ramsay-t a kis lábaskájával a youtube-on, leírom a szitut. Amikor az első albérletben nem volt semmi pénzünk és lementünk cigiért, közös pénzből vettünk tíz tojást. Ezt a kedvenc voltlakótársam beleborította egy serpenyőbe egy kevés olajra és kavargatta, mind a tizet egyszerre. Ez megismétlődött egy másik albérletben, egy másik pasival, másik városban, sőt több buli után is. Azóta nem igazán tudok ránézni, de hátha lesz egy olyan fantiszupi komment, hogy egyszerűen meg kell csinálni.
Valaki még azt is elejtette nemrég, hogy azért kell jól megsütni, hogy ne legyen veszélyes, na ettől kicsappant a biztosíték, nincs több rántotta.
Szerintem sületlen rántotta a Brigitte online-ról: http://img1.bri-img.de/asset/Image/Imported/kochen/kochschule/images/e_ruehrei_200.jpg