HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.29. 06:55 gasztrogyerek

Reaser's request 3. - Karamell?

Címkék: édesség hmmm

Egy kommentben jött a kérés, kérdezzem meg hát tessék (Csá, Móni!):

Hogy készül a jó karamell?


 

Lábos vagy serpenyő? Tűzön vagy tűzről levéve? Meddig hagyom állni? Milyen cukorból? Keverem vagy nem? Fakanál vagy valami speckó keverő?

 

Na ez az alma a durva, ilyet még csak klasszik cukormázasban ettem, de ez milyen oké lehet... innen: http://www.101cookbooks.com/mt-static/images/food/caramel_apple_recipe_082.jpg 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr661890083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mandy · http://kellegyrecept.blogspot.com 2009.09.29. 09:44:22

tejoeg, de gyonyoru alma, ilyet csinalnom kell :D A valasz (mar amennyire en csinalom): lábosban, lehető legkisebbre húzva a gázt, normál cukor+egy kis méz elkeverve, amikor felolvad, akkor már csak rázogatva.

móni 2009.09.30. 22:46:27

Hát sajnálom, hogy nem válogathatok az ötletek között. Úgy látszik, hogy vagy nem csinálják, vagy mindenki ezt a módszert alkalmazza. Gyerekkoromban anyukám az olajkályhára rakta a kislábost (persze télen), és annak az alacsony hõjén készült istentudja meddig az égetett cukor mindenféle mozgatás nélkül. De már nincs meg az olajkályha :)

t3v, az okostojas · http://okostojas.blog.hu/ 2009.10.04. 21:54:08

tippek és trükkök pl.: http://aubergine.freeblog.hu/archives/2007/04/18/Karamell_I/ lábos, tűzön (nem a legkisebb lángon - kerámialapos tűzhelyen legalábbis), ha áll, visszadermed, kristály, szerintem lehet keverni, de lehet, hogy a végtermék válogatja, fémkanál, mert arról könnyebb lesz leolvasztani (forró folyadékba tenni). egy vörösborost (önreklám köv.)? http://okostojas.blog.hu/2009/01/02/gesztenyekocsonya_vorosboros_mezkaramellel
süti beállítások módosítása