HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.28. 06:39 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 16. - A kekszet a vajjal elmorzsoljuk - és???

Címkék: süti trükk

Olyan finom sajttortát csináltak voltlakótársék, hogy hű, viszont tök idegesek voltak, hogy "szar volt a recept", mert a torta keksz-alja egyszerűen levált és szétporladt. Ilyen velem is volt, akkor valami fagyi-szerű izének esett darabokra az alja, tehát e heti első kérdésünk

Hogy készül az a keksztorta-alap (vagy keksz-tortaalap), ami nem esik szét?


 

Hűteni kell? Kell még bele valami összetartó anyag? Vagy csak ügyesen kell kiborítani? Vagy elég finomra kell darálni a kekszet és akkor összeáll?

 

Képet innen, (nagyon ügyes ez a dancing queen): http://fc06.deviantart.com/fs19/f/2007/299/9/0/herz_keks_by_dancin_queen.jpg

 

Annak az arcnak pedig, aki a "hegyes mellbimbó kérdés" kifejezéssel talált ide üzenem, hogy írjon a google-nek panaszt, hogy a francért irányítja gasztroblogra.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr931890080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorothy62 · http://izrobbanas.freeblog.hu 2009.09.28. 08:07:17

Szia G.GY. Leírhattad volna azért a receptet, a hidegen készülő torta talpához olvasztva gyúrjuk a zsíradékot a darált kekszhez és összeáll, belenyomkodjuk a formába, rá a túrótöltelék stb, és NEM borogatjuk ki sehova, hanem onnan szeleteljük. Kapcsos tortaforma. A fotódon látható kekszhez viszont nagyon hideg zsíradékot morzsolunk el a liszttel, (linzer) és a hűtőben tartjuk, csak annyit veszünk ki, amennyit éppen nyújtunk és szaggatjuk a formákat. Remélem volt a kommentben használható rész.

Neguilla · http://neguilla.blogspot.com 2009.09.28. 12:01:18

Én nem sós kétszersültből szoktam csinálni. Zacskóban nyújtófával alaposan összetöröm (jó módszer feszültség levezetéshez!),kb. 10 dkg-hoz teszek 5 dkg olvasztott vajat meg 2-3 kanál cukrot.Összekeverem, a tortaforma aljára szórom.Erre jön a túró, amibe keverhetsz egy kis kukoricakeményítőt vagy vaníliás pudingport.Nagyon lassan és aránylag sokáig kell sütni.

Tintaleves · http://yawyc.wordpress.com 2009.09.29. 08:51:53

Ehhez még annyi személyes élményt szeretnék hozzátenni, hogy hosszú konyhai pályafutásom alatt még nem láttam olyan receptet, amelyben annyi vaj lett volna, ami az azonos receptben megadott mennyiségű kekszet összetartotta volna. Ilyenkor nem magamban keresem a hibát, hanem több vajat alkalmazok.

sragi 2009.09.29. 14:48:36

A sutes nelkuli tortakhoz szeretnem hozzafuzni, hogy a torta formaba mindig teszek egy kis sutopapirt az aljaba. Valamint elozo nap keszitem, kis pihenes a hutoben jot tesz neki. Igy biztos jo lesz. Altalaban kevesebb vajat hasznalok mint amit a recept ir. Ja es haztartasi kekszel nem erdemes probalkozni.
süti beállítások módosítása