HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.26. 09:28 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 15. - Milyen kanál, mivan?!

Címkék: alap lekvár savanyúság evőeszköz

A tegnapi lekvározáskor jött föl, hogy nem nyúlkálunk bele akármilyen kanállal. Oké, de milyen kanállal? A kedvenc albérlőtársam anyukája mindig küldött fel hordós savanyúságot és tilos volt belenyúlni rendes kanállal, csakis műanyaggal lehetett. (persze küldött hozzá azt is, múlt héten még portörlőt is küldött, de szerencsére a srác már nem velem lakik)

Milyen kanállal nyúlok bele a lekvárba?

Milyen kanállal nyúlok bele a savanyúságba?


 

Vagy ez tiszta hülyeség? 

 

Ráadásnak zene: A.E.Bizottság -Konyhagyeplő

 

Ez a savanyúság nagyon durva, kérek: http://www.museum.hu/photo/szentendre/neprajzi/images/0515_e2193_maxi.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr351890079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jókaja · http://jokaja.hu 2009.09.26. 19:13:48

A lekvárba ugyanolyan kanállal (nem ugyanazzal) nyúlj, mint a savanyúba: tisztával. Egyebekben mindegy, hogy műanyag, fa vagy rozsdamentes. Az ezüst is csak a tojásos ételekkel nincs jó viszonyban, mert a sárgája kéntartalmától megfeketedhet (lehet sidolozni). Az alpakka és az alumínium már inkább kerülendő. Az ilyen szent hagyományok a rozsdamentes előtti időkből származnak. A rozsdamentes eszközökkel nyugodtan lehet a savanyúba belemászni, padlizsánkrémet csinálni ...

jókaja · http://jokaja.hu 2009.09.26. 19:16:01

A dőltbetűs sorban levő elütést, Freud széles mosollyal nyugtázza :-)

Altair · http://zugblog.blogspot.com 2009.09.26. 19:49:10

Jókaja megválaszolta, amit én is írtam volna. :o) A dallal megörvendeztettél, nagy lánykori kedvencem (és apukám ifjúkorából maradt a lemez).

Ismeretlen_134546 2009.09.26. 20:03:24

sorry, de az van írva, amit akartam. vagy nem? :)

matcha 2009.09.29. 19:45:13

Ezek a vegyes savanyúságok jól néznek ki, de az ízük terror. Egyveleg, gasztrocsőd. A válasz: TISZTA kanállal! Különben villámgyorsan elromlik a cucc. Ja, és nem bennehagy!

Veronka 2009.10.09. 10:07:30

Nekem van a savanyúsághoz egy spéci óriás csipeszszerűm, a lekvárhoz meg egy ultra hosszúnyelű, de kisfejű kanalam. Létfontosságú, hogy a lekvárba ne kerüljön morzsa, hamar megpenészíti, még hűtőben is. ez persze rendes lekvárra vonatkozik, bolti műgumi nem tudom mennyit bír ki. A dédi eperlekvárja, ami inkább cukorlekvár némi eperrel, beton állagban, az mindent kibír. :)
süti beállítások módosítása