HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.21. 05:04 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 11. - 10 percig sütöm?

Címkék: süti hús alap sütő

Tegnap is azt mondta a Stahl a tévében, hogy "akkor a morzsát 10 percig sütöm". Oké. Hány fokon, melyik tálcán, légkeverésesben? Nagyon sok ilyen van a receptekben on- és offline, hogy "a húst megsütöm". Meg hogy "készre sütöm a tésztát". Akkor valaki árulja el, hogy

Vannak ideális sütési hőmérsékletek?


És ha igen, akkor bontsuk le úgy, hogy sütit hány fokon, csirkét hány fokon, többi húst hány fokon, egytálételt hány fokon, jó? (úgy saccolnék, hogy ez most egy fölfelé növekvő hármas skála, kezdve 180-tól, befejezve 225-ön, de ez egy nagyon csak tipp)

Plusz vegyük még hozzá, hogy az albérletben a gázsütőnek is kb 2, 5 fokozata van (holott 8 rovátka van rajta, de vagy egy olyan, hogy közepes, meg egy olyan, hogy a lépcsőházban is hallják, hogy sütök, meg a kettő között valami átmenet. Erre is nagyon szívesen várok javaslatokat. (a vegyél egy villanytűzhelyet javaslat nem ér)

A pogácsák anyám blogjáról, a link a recepthez vezet: http://ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/2008/05/20/Pogacsa/#comments 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr431890074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszke · http://www.piszke.blogspot.com 2009.09.21. 18:37:27

Szerintem aki korrekt műsort csinál, vagy receptet ír, netán gasztroblogot, az két dolgot ne hagyjon ki soha (az alapanyagokon kívül, persze:)) sütési hőfok - ami mondjuk egy klasszik gázsütőnél elég nehezen belőhető, valamint még egyet: ha formában kell sütni bármit, akkor annak a pontos méretét. Sajnos így a gázsütőre nem tudok tippeket adni, esetleg beszerezni egy hőmérőt...Viszont pl én a csirkét 200-on kezdem egészben, aztán leveszem 175re. A piskótát 175-ön, a macaroont meg fahrenheitben tudom csak. A tálcamagassággal ritkán variálok, csak ha egy recept kifejezetten írja. Ja a kelt tésztákat 200 körül, de sokszor jól jön egy alufólia a tetejére, viszont tuti átsül. Kenyernél felcsavarom teljesen, de még sose aludt ki a piros lámpa, így mondjuk 240.

sragi 2009.09.29. 14:21:24

Engem is foglalkoztatott mar ez a kerdes, mikor uj lakasba koltoztunk es lett egy modern tuzhelyem. Akkor ezt az oldalt talaltam es itt reszletesen le van irva mit-hogyan kell sutni. http://www.konyhaweb.hu/konyha/otletek/sutok/table.html

Veronka 2009.10.09. 10:41:09

Gázsütőnél erősen játszik a tapasztalat, mert lelkük van, és még a külső-belső felül között is szokott eltérés lenni. (Tepsi forgatása)Inkább színre megy vagy állagra, mint másodpercre. Gázsütőben van légkeveréses tipus? a legtöbb egytálételnél, húsnál az alacsony a jobb végeredményű, inkább a türelmetlenség és az időhiány a gond. Vagyis leveszed a minimumra, és vársz min 2 órát, de lehet többet is, annál jobb a hús. Csirkénél lehet 1,5 elég. Kóstold meg. Sütinél süti tipusonként változó. Kelt tészta egyben - kalács mondjuk, vagy aranygaluska - kb 50 perc 2-3 fokozaton, vagy kislángon, ha csak azt tudod belőni. Mini pogácsa 5-6-on, közepesnél kicsit erősebben, elég 15 perc, de lehet 10-12 is. Előmelegítettségtől is függ.
süti beállítások módosítása