HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.16. 07:09 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 7. - Forró, de nem lobogó

Címkék: víz alap

A tojásoknál felmerült a lobogó víz. Ez a kedvenc receptnyelvi fordulatom "a zöldségeket forró,de nem lobogó vízbe tesszük. "

WTF??????

Milyen a forró, de nem lobogó víz?


 

Kezdjük a "lobogó víz" meghatározással kizárólag hardcore bölcsészeknek, ami már nyelvészetileg is kihívás (mert ugye nem szinesztézia, mert ugyanazt a tulajdonságot mutatja fel, mint a saját szöges ellentéte, tehát oximorón-e ez avagy paradoxon?)

Visszatérve, ez a fent megnevezett fdnl víz, ebben most buborékok vannak, vagy mivan?

 

Segítsetek!

 

Legeslegelső géptalálat a "forró víz" keresőszóra: http://www.vitaminsziget.com/upload/altalanos/200067023-002-1.jpg 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr711890069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_37621 2009.09.16. 09:51:52

ez nem azt jelenti tkp, hogy "forró, de nem forró"? :) értsd, nem forrásban lévő forró? vagy nem bugyogó?

Ismeretlen_40694 2009.09.16. 11:26:02

forró de nem lobogó, amikor épp gyöngyözni kezd. forró lobogó, amikor már nagyon erősen bugyborékol. tojást amúgy tojásizével főzök (egg timer), nem tudom, mi ennek a neve: http://www.ofm.co.za/img/uploads/egg%20timer.jpg hideg tojás megy a hideg vízbe és bele ez a cucc, és amikor eszerint jó, akkor tényleg jó is.

Ismeretlen_30290 2009.09.16. 11:35:26

Ilyen piros izét én is kérek. Melyik országban kapható? Internet?

Maimoni · http://www.praktikaksokgyerekhez.blogspot.com 2009.09.16. 22:29:16

Ööö... én is kérdezhetek? Mi az a WTF? De télleg...:)

Ismeretlen_134546 2009.09.16. 23:21:06

WTF = What The Fuck :)ezen a blogon kommentben is ér módjával, de csúnyán beszélni, ha a kontextusba beleillik :)

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2009.09.16. 23:30:15

Nahát, épp ma gondoltam rá, hogy kéne egy ilyen "tökkezdőknek" gasztroblog, erre Maimoninál megláttam a blogajánlót:)) Gyorsan küldök is két kérdést, amik nekem hirtelenjében eszembe jutottak, hátha tudod őket használni. Hogyan mosom meg leghatékonyabban a (kel)káposztát? Mennyi só kell a pogácsába (mondjuk fél kiló liszthez)?

Ismeretlen_134546 2009.09.17. 07:04:50

Hello :) kérdések raktározva, megígérem, megkérdezem! bár a sóra én azt mondanám, hogy adjad neki, de hát az ugye nem túl informatív :)

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2009.09.17. 14:53:36

jah, jah, tudom, ízlés szerint, aztán legfeljebb jól lehet rá inni.. Nekem viszont volt olyan időszakom, amikor két sikertelen pogácsakísérlet között annyi idő eltelt, hogy közben elfelejtettem, hogy ennyitől már a múltkor is baromi sótlan lett... (ezen a "milyen nap van ma?" kérdésen meg mindennap komolyan el kell gondolkodnom..)

Maimoni · http://www.praktikaksokgyerekhez.blogspot.com 2009.09.22. 20:22:45

Ó, köszi... tul.képp erre tippeltem, de mondom, azért megkérdezem, biztos ami biztos... ezt a mai ifjú szlenget már nem annyira beszélem...:)))

Nyx 2009.09.29. 22:52:33

A lobogó vízre a válasz, a víz-gőz T-s diagramjában rejlik!(ez egy gépész vélemény ;-) )Szintén válasz a miért nem lehet a Himalája csúcsán bablevest főzni kérdésre!
süti beállítások módosítása