HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.14. 07:09 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 5. - Mikor van kész a csirke? 1.

Címkék: csirke hús

Ma reggeli kérdésünk feltevése hosszabb, mint a megválaszolása (remélem):

 

Meddig kell főzni a csirkét?

 

 

 

De úgy ám, hogy a tűzhelyen és valami raguban vagy levesben, nem sütőben és nem másféle húst is, mert minden húsra lesz külön kérdés.

 

Testrészfüggő-e?(csirkemell hamarabb kész, mint a comb?) Ragufüggő-e? Ellepő vízmennyiség függő-e? Fedő függő-e?

 

Segítsetek!

 

A "ninja csirke" című kép lelőhelye: http://www.medu.hu/kep/k1191431859.jpg 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr341890066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cseszlovák · http://www.myspace.com/miujsag 2009.09.14. 16:51:36

Nem tudom a választ, de offolok azért, mert olyan szép és jó a blogod, hogy kikívánkozik belőlem egy versem: Édes-szomorú leves Végy egy kiló pintyőkét. Dobd lobogó forró vízbe a letollazottakat, csepegtesd le a friss túrót, a savót dobd el, de szárazát keverd belé. Míg fődögél a lé, rakd össze a puncsot. Kell bele a szokásos: két deci forró jamaikai rum, mazsola (Tádénak az abrak?), idénygyümölcsök magtalanítva, illatos fűszerek ízlés szerint. Mire összerakod és kihűtöd a puncsot, felfő a leves. Vedd le lábosod a lángról, borítsd össze a kettőt! Jó étvágyat!

Ismeretlen_134546 2009.09.14. 21:00:43

Há, teljesen király vers! a csirkére ötleted sincs?

Tintaleves · http://yawyc.wordpress.com 2009.09.15. 09:36:44

Ez olyan bonyolult dolog, hogy neki sem lehet kezdeni, legalábbis én így vagyok vele. Gondolom, az meg nem ér, hogy hallgass a megérzésedre.

Ismeretlen_134546 2009.09.15. 20:02:31

:) hát az a válasz tényleg nem ér...de most komolyan, húsz perc? negyven perc? nálam mindig a negyven+ játszik, de néha túlzásnak érzem.

Ismeretlen_125322 2009.09.15. 21:50:31

Nalunk a valasz,mindenki, barki valasza plusz tiz perc :), koszonhetoen nemi emesztesi problematikanak a csaladfonel.

piszke · http://www.piszke.blogspot.com 2009.09.15. 23:17:36

Hát a csirkehúslevest végülis nem a csirkehúsért főzöm, így abban 3 órát kell főnie minimum a csirkének :) Ha a húsra koncentrálunk? Akkor félóra biztos kell...
süti beállítások módosítása