HTML

Naptár

október 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Címkék

adag (1) alap (17) alkohol (1) állat (2) átfogó (1) beteg (2) bicaj (1) bla (2) csirke (2) csoki (2) cukor (1) édesség (2) eszköz (2) evőeszköz (1) fizika (1) fokhagyma (1) főtt (1) friend (2) friss (1) fűszer (1) guest (1) hagyma (2) hal (2) hmmm (1) hülye (6) hús (7) hűtő (2) karamell (1) kenyér (1) kereső (1) kés (1) kezdő (2) konyha (5) konzerv (1) krumpli (3) lejárat (3) lekvár (2) liszt (1) máj (1) mák (1) mártás (1) mennyi (1) nyelvesz (1) off (3) olaj (1) paprika (1) penesz (1) prakikta (1) praktika (4) rántás (1) rántott (1) reader (6) recept (1) request (1) rizs (1) romlott (2) ruha (1) sajt (3) savanyúság (1) sertés (1) spec (1) spenót (1) süti (5) sütő (3) szavatosság (2) szesz (2) tárolás (1) tej (2) tészta (1) tojás (5) torma (1) trükk (2) tűzhely (1) újra (1) vaj (1) vendégség (1) vitamin (1) víz (2) zene (1) zöld (1) zöldség (4) zsír (2) zsiradék (3) Címkefelhő

Miezkiez

Napi kínzó kérdés gasztro témakörben

Okosok

2009.09.13. 09:23 gasztrogyerek

Kínzó kérdés 4. - Zsizsikkel még mehet?

Címkék: konyha állat liszt

Első igazi eldöntendő kínzó kérdésünk következik:

Ha a lisztben/cukorban/bármi ilyesmiben találtam zsizsiket/kukacot, alapos szitálás után főzhetek még vele?

 

 

 

 

A "ha van hozzá gusztusod" válasz nem ér.

Segítsetek!

 

Update: NEM.  

 

Az a cuki zsizsik innen van : http://www.novochem.hu/degesch/images/kartevok/Tribolium-confusum.jpg

A liszt pedig innen : http://www.nosalty.hu/files/alapanyag_image/liszt.jpg

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://gasztrogyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr481890064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ismeretlen_50818 2009.09.13. 09:52:57

Nem.

Tintaleves · http://yawyc.wordpress.com 2009.09.13. 22:18:20

Szerintem is kuka.

Fűszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu 2009.09.14. 11:48:34

Kuka. De akik nem szitálják át a lisztet (az emberek 99%-a), azok megeszik a pici lisztkukacokat simán, nem látják, nem fáj. :-) Úgyhogy a liszt szerintem tényleg "csak" gusztus kérdése. Azért a zsizsik az már simán látható szabad szemmel is, nem hinném, hogy bárki megenné.

Ismeretlen_72409 2009.09.14. 14:59:43

nem, kuka. viszont az élelmiszermollyal mit lehetne tenni? egy ideje megjelentek nálam, minden ételt kidobtam, kisúroltam a szekrényeket, kitettem ragadós csapdákat, el is tűntek egy darabig, de időről-időre visszajönnek. tudja valaki, mi lehet az oka? esetleg gasztrosrác nem kérdeznéd meg a nagyközönséget egy következő posztban? :))

Ismeretlen_134546 2009.09.14. 21:11:03

:D szívesen megkérdezem :) annyira egyöntetű a válasz az én kérdésemnre, gyorsan ápdételem is.

Ismeretlen_72409 2009.09.14. 21:35:22

ja, most látom, hogy legasztrosrácoztalak. már elnézést. :))

Ismeretlen_134546 2009.09.14. 21:50:30

:D

Ismeretlen_77033 2009.09.14. 21:57:43

Érdemes a boltban megnézni a liszten, hogy meddig javasolják felhasználni. Boltból is kapásból haza lehet szállítani ezeket a zsizsikes liszteket. Ja, nálunk is kuka.

matcha 2009.09.29. 19:29:08

Hello! Úgy tartják, hogy ahol megjelenik a zsizsik, oda jövőre ne is ültess babot, de minimum, hogy már virágzáskor permetezni kell! Esetleg valami risztó virággal együtt ültetni (bio módszerek). De szinte védhetetlen. A trükk, hogy berakják a kifejtett babot a fagyasztóba 1-2 napra. Ettől rögtön megpurcan a kis kezdemény, többé nem tud kifejlődni a bobgárka.

inebhedj - szerintem 2016.06.26. 11:22:52

Semmilyen veszélyt nem jelent, maximum gusztus és elkészítés kérdése, ha olyan tésztához használod a lisztet, aminek jellegzetesen egynemű, világos színe van, akkor kockázatos, de pl. panírbundánál, palacsintánál, sötét tésztánál nem venni észre. Az állagát nem változtatja meg, az ízre nincs hatással, káros anyagot nem tartalmaz.

Tehát alapos szitálás után, felhasználástól természetesen függően, de nyugodtan főzhetsz vele, a fentebbi "egyértelműen kuka" válaszok hibásak.